Rinse the chicken thoroughly with cold water and dry on a paper towel or napkin. Peel the vegetables, wash them in running water and dry them on a paper towel. Pre-soak the rice in cold water for an hour, replacing the water several times.
Тщательно помойте холодной водой куриное мясо, обсушите на бумажном полотенце или салфетке. Почистите овощи, помойте в проточной воде и подсушите их на бумажном полотенце. Предварительно замочите рис в холодной воде на час, несколько раз заменяя воду.
Rinse the pre-soaked rice well. Continue rinsing until the water runs clear. This will make the rice fluffy. Place the washed rice in a colander and let it drain well.
Предварительно замоченный рис хорошо промойте. Продолжайте промывать до тех пор, пока вода не станет прозрачной. Благодаря этому рис получится рассыпчатым. Откиньте промытый рис на дуршлаг и дайте ему хорошо стечь.
Cut the prepared chicken meat into medium-sized cubes, up to 3 cm. Place the chicken meat in a preheated frying pan with sunflower oil and fry over high heat for 3 minutes, stirring constantly with a wooden spoon.
Подготовленное куриное мясо порежьте кубиками среднего размера, до 3 см. Поместите куриное мясо в заранее разогретую сковороду с подсолнечным маслом и обжарьте на сильном огне 3 минуты, постоянно помешивая деревянной ложкой.
Finely chop the onion into cubes, cut the carrots into half-centimeter thick strips. Add vegetables to the pan with meat and simmer until soft. Add salt, spices, mix well. Pour a glass of boiling water into the pan so that the water covers the meat. Add the prepared head of garlic. Please note that the whole head is added; the garlic does not need to be peeled or cut. Simmer over medium heat for 25 minutes.
Мелко порежьте репчатый лук кубиками, морковь порежьте соломкой толщиной полсантиметра. Добавьте овощи в сковороду с мясом и протушите до мягкости. Добавьте соль, специи, хорошо перемешайте. Влейте в сковороду стакан кипятка, чтобы вода покрыла мясо. Добавьте подготовленную головку чеснока. Обратите внимание, головка добавляется целиком, чеснок не нужно чистить и резать. Тушите на среднем огне в течение 25 минут.
Pour the prepared rice over the meat and smooth it out. Please note that the contents of the pan do not need to be stirred. Pour boiling water, the water level should be 1 cm above the rice. Cover tightly and simmer for 20 minutes.
Подготовленный рис высыпьте поверх мяса, разровняйте. Обратите внимание, содержимое сковороды не нужно перемешивать. Залейте кипятком, уровень воды должен быть на 1 см выше риса. Плотно накройте крышкой и тушите в течение 20 минут.
Serve hot pilaf as an independent dish, placing it on a common plate. When serving portioned, decorate it to your liking: fresh herbs, a sprig of basil.
Подавайте горячий плов в качестве самостоятельного блюда, выложив на общую тарелку. При порционной подаче украсьте его по своему вкусу: свежей зеленью, веточкой базилика.