Pour gelatin with cold water and leave to swell at room temperature. Wash the apricots with cold running water, divide them into halves, and remove the pits. Place the sour cream in the refrigerator; when chilled, it will be easier to whip.
Желатин залейте холодной водой, оставьте для набухания при комнатной температуре. Абрикосы помойте холодной проточной водой, разделите на половинки, удалите косточки. Сметану поместите в холодильник, в охлажденном виде она будет легче взбиваться.
Place the prepared apricots in a blender bowl and chop. If you want to get a perfectly homogeneous and tender puree, rub it through a sieve. This will help get rid of any skin fragments. You don’t have to do this, since the skin contains useful substances. Combine the resulting puree with condensed milk and mix with a blender at low speed until smooth.
Подготовленные абрикосы поместите в чашу блендера и измельчите. Если вы хотите получить идеально однородное и нежное пюре, протрите его через сито. Это поможет избавиться от фрагментов кожицы. Можно этого не делать, так как кожица содержит полезные вещества. Соедините полученное пюре со сгущенкой и перемешайте блендером на небольшой скорости до однородного состояния.
Beat the cooled sour cream with a blender for 5 minutes until fluffy and creamy. Combine whipped sour cream with apricot puree and condensed milk. Heat the soaked gelatin in a water bath until the gelatin is completely dissolved, add 2 tablespoons of sour cream and apricot cream, mix and pour into the main mass. Mix thoroughly and pour into serving dish. Cover with cling film and place in the refrigerator for 4 hours.
Охлажденную сметану взбейте блендером в течение 5 минут, до пышного кремообразного состояния. Соедините взбитую сметану с абрикосовым пюре со сгущенкой. Замоченный желатин нагрейте на водяной бане до полного растворения желатина, добавьте 2 ложки сметанно-абрикосового крема, перемешайте и вылейте в основную массу. Тщательно перемешайте и вылейте в форму для подачи. Накройте пищевой пленкой и поместите в холодильник на 4 часа.
Serve your soufflé straight from the refrigerator. Garnish with mint leaves around the perimeter of the dish, and make a flower-shaped decoration in the center from apricot slices.
Подавайте ваше суфле к столу прямо из холодильника. Украсьте листиками мяты по периметру блюда, в центре сделайте из ломтиков абрикоса украшение в виде цветка.