Wash the lard and dry on a paper towel. Place in the freezer for a few minutes. Remove the top leaves from the cabbage and chop it finely.
Сало помойте, просушите на бумажном полотенце. Поместите в морозильную камеру на несколько минут. Снимите с капусты верхние листья, порежьте ее мелко.
Cut the lard, slightly frozen in the freezer, into cubes about a centimeter thick. The top layer of lard becomes hard in the freezer, so the cutting should be perfect. Identical pieces will be fried evenly.
Слегка подмороженное в морозильнике сало порежьте брусочками толщиной около сантиметра. Верхний слой сала становится в морозильнике твердым, поэтому нарезка должна получиться идеальной. Одинаковые кусочки обжарятся равномерно.
Heat a dry frying pan over a fire and place the prepared lard in it. Fry until cracklings are formed, but do not dry them out. The lard inside the piece should remain soft. Add chopped cabbage to the pan, simmer until soft, stirring. This takes 15-20 minutes. Add tomato juice, salt and spices and simmer for another 20 minutes.
Разогрейте на огне сухую сковороду, поместите в нее подготовленное сало. Обжарьте до шкварок, но не пересушивайте их. Внутри кусочка сало должно оставаться мягким. Добавьте в сковороду порезанную капусту, тушите до мягкости, помешивая. На это уходит 15-20 минут. Добавьте томатный сок, соль и специи и тушите еще 20 минут.
Serve lard and cabbage as a separate hot dish. Garnish with parsley leaves around the perimeter of the plate.
Подавайте сало с капустой как самостоятельное горячее блюдо. Украсьте листьями петрушки по периметру тарелки.