Wash the lard and dry with paper towels, cut into 4-5 pieces. Peel the garlic and pass through a garlic press. Prepare a heat-resistant plastic bag so that the pieces of lard fit into it. You can take a baking sleeve and tie it tightly at the edges.
Сало промойте и обсушите бумажными полотенцами, разрежьте на 4-5 кусков. Чеснок очистите и пропустите через чесночный пресс. Подготовьте целлофановый термоустойчивый пакет, чтоб в него влезли куски сала. Можно взять рукав для запекания и крепко завязать его с краев.
Mix chopped garlic with salt and pepper and rub the lard well with this mixture. Place it in a bag, adding cloves and bay leaves, deflate and tie well. Place in the refrigerator for about 2-2.5 hours.
Измельченный чеснок смешайте с солью и перцем и хорошо натрите этой смесью сало. Поместите его в пакет, добавив гвоздику и лавровый лист, спустите воздух и хорошо завяжите. Поместите в холодильник примерно на 2-2,5 часа.
After the time has passed, boil 3.5-4 liters of water in a cauldron. Place the bag of lard in the cauldron and bring to a boil again. Then reduce the heat and, turning occasionally, simmer over low heat for 2 hours. Then let the lard cool without removing it from the bag. After this, if desired, you can put it in the refrigerator for a couple of hours.
После истечения времени вскипятите 3,5-4 литра воды в казане. Опустите пакет с салом в казан, снова доведите до кипения. Затем сбавьте нагрев и, периодически переворачивая, варите на медленном огне 2 часа. Затем дайте салу остыть, не вынимая из пакета. После этого по желанию можно поставить на пару часов в холодильник.
Serve the lard cool, making it into slices or sandwiches with dark bread, tomato slices and herbs.
Подавайте сало остывшим, сделав из него нарезку или бутерброды с темным хлебом, ломтиками помидора и зеленью.