Peel the onion. Rinse the chicken fillet under running water and dry with paper towels. Also rinse all the necessary vegetables and herbs under running water. Peel the lemon grass from the root and green part.
Очистите лук от шелухи. Куриное филе промойте под проточной водой и обсушите бумажными полотенцами. Все необходимые овощи и зелень также промойте под проточной водой. Лимонную траву очистите от корешка и зелёной части.
Cut the carrots into large slices. Place carrots, whole onion and whole chicken fillet in a saucepan with water. Cook the broth over low heat for 30-40 minutes. Strain the finished broth through a sieve and pour into another pan, put on fire. Cut the boiled chicken fillet into cubes.
Нарежьте морковь крупными пластинками. В кастрюлю с водой поместите морковь, целую луковицу и целое куриное филе. Готовьте бульон на медленном огне 30-40 минут. Готовый бульон процедите через сито и слейте в другую кастрюлю, поставьте на огонь. Отварное куриное филе нарежьте кубиками.
Boil and peel the shrimp. Cut the lemon grass into slices, and the galangal into thin slices and add to the broth. Cook everything for about 5 minutes. Then add coconut milk and cook for another 5 minutes.
Отварите и очистите от панциря креветки. Лимонную траву нарежьте кружочками, а галангал тонкими слайсами и добавьте в бульон. Варите всё около 5 минут. Затем добавьте кокосовое молоко и варите ещё 5 минут.
Add Tom Yum paste, fish sauce and tamarind paste to the broth, stirring constantly. Throw the chicken, shrimp and kaffir lime leaves into the prepared broth, cook everything together for another 5 minutes and remove from the heat.
В бульон, постоянно помешивая, поочерёдно добавьте пасту Том Ям, рыбный соус и пасту тамаринда. В готовый бульон бросьте курицу, креветки и листья кафрского лайма, поварите всё вместе ещё 5 минут и снимите с плиты.
Serve the finished soup in deep serving bowls, garnishing it with chopped cilantro and lime wedges. Additionally, you can serve the soup with a pod of red pepper.
Подавайте готовый суп в порционных глубоких тарелках, украсив его сверху измельчённой кинзой и дольками лайма. Дополнительно можно подать к супу стручок красного перца.