Sift the flour. Prepare the table for working with the dough: wipe it and dust it with flour. Peel the onion and chop finely.
Просейте муку. Подготовьте стол для работы с тестом: протрите его и припылите мукой. Лук очистите, мелко нарежьте.
First, knead the dough: mix flour with salt and sunflower oil. In a separate bowl, mix milk and egg, pour into flour and knead into a thick dough. Leave for 15 minutes under a towel or cling film.
Для начала замесите тесто: муку смешайте с солью и подсолнечным маслом. В отдельной миске смешайте молоко и яйцо, влейте в муку и замесит плотное тесто. Оставить на 15 минут под полотенцем или пищевой пленкой.
While the dough is rising, you can start filling: add finely chopped onion to the minced meat, salt, pepper and add spices. Mix thoroughly until smooth.
Пока тесто подходит, можно заняться начинкой: мелко нарезанный лук добавьте в фарш, посолите, поперчите и добавьте специи. Тщательно перемешайте до однородности.
Divide the dough into small koloboks. Roll out circles from them, place 1 teaspoon of minced meat on each and form dumplings. Gently place them in salted boiling water and cook until tender, about 10 minutes.
Тесто разделите на маленькие колобки. Из них раскатайте кружочки, выложите на каждый 1 чайную ложку фарша и слепите пельмени. Аккуратно опустите их в подсоленную кипящую воду и варите до готовности примерно 10 минут.
Season the finished dumplings with a small piece of butter and sprinkle with fresh finely chopped parsley or dill. Serve sour cream, mayonnaise, adjika or ketchup as a sauce for dumplings.
Готовые пельмени заправьте небольшим кусочком сливочного масла и присыпьте свежей мелко нарезанной петрушкой или укропом. В качестве соуса подавайте к пельменям сметану, майонез, аджику или кетчуп.