Sift the flour. Prepare the table for working with the dough: wipe it and dust it with flour.
Муку просейте. Подготовьте стол для работы с тестом: протрите его и припылите мукой.
To prepare the dough, mix sour cream, egg, salt and sugar. Gradually add flour and knead into a thick, elastic dough. Cover with cling film and leave for 15-20 minutes.
Для приготовления теста смешайте сметану, яйцо, соль и сахар. Постепенно подсыпая муку, замесите плотное упругое тесто. Накройте пищевой пленкой и оставьте на 15-20 минут.
Now start filling: add sour cream, egg, salt to the cottage cheese, mix well.
Теперь займитесь начинкой: в творог добавьте сметану, яйцо, соль, хорошо перемешайте.
Divide the finished dough into parts and roll out into a layer 2-3 millimeters thick. Cut into circles with a glass and place about 1 teaspoon of filling in each. Mold the edges of the circle into the shape of a dumpling.
Готовое тесто разделите на части и раскатайте в пласт толщиной 2-3 миллиметра. Нарежьте стаканом кружочки и выложите в каждый примерно по 1 чайной ложке начинки. Слепите края кружочка в форме вареника.
Carefully place the dumplings into boiling water. Once they float to the surface, cook until tender for about 5 minutes. Catch the dumplings with a slotted spoon and add butter to them.
В кипящую воду аккуратно опустите вареники. После того как всплывут, варите до готовности еще около 5 минут. Выловите вареники шумовкой и добавьте к ним сливочное масло.
Serve hot dumplings with butter, garnishing them with finely chopped herbs. For dumplings you can offer sour cream, mayonnaise, ketchup or adjika.
Подавайте горячие вареники со сливочным маслом, украсив их мелко нарезанной зеленью. К вареникам можно предложить сметану, майонез, кетчуп или аджику.