Sift the flour. Wash the strawberries and remove the stems. Prepare a table for working with the dough, wipe it clean and sprinkle with flour.
Муку просейте. Клубнику промойте и удалите хвостики. Подготовьте стол для работы с тестом, протрите его и присыпьте мукой.
First, knead the dough: in a deep bowl, mix flour, water, eggs and salt. Knead the dough with your hands and leave under cling film for 30 minutes. Mix sugar with starch in a separate container.
Для начала замесите тесто: в глубокой миске смешайте муку, воду, яйца и соль. Вымесите тесто руками и оставьте под пищевой пленкой на 30 минут. Сахар в отдельной емкости смешайте с крахмалом.
Roll out the dough to a thickness of 2-3 mm, cut out circles using a glass. Place 1 teaspoon of sugar and starch mixture in the center of each circle and place 1 strawberry on top. Mold on all sides in the shape of a dumpling. Cook in plenty of boiling water for about 10 minutes.
Подошедшее тесто раскатайте толщиной 2-3 мм, стаканом вырежьте кружки. По центру в каждый кружок насыпьте 1 чайную ложку смеси сахара и крахмала и сверху положите 1 клубнику. Слепите со всех сторон в форме вареника. Варите в большом количестве кипящей воды около 10 минут.
Serve hot dumplings with strawberries, season them with butter and garnish with fresh strawberries. You can serve the dumplings with sour cream or whipped cream as a dressing.
Подавайте горячие вареники с клубникой, заправив их сливочным маслом и украсив свежими ягодами клубники. В качестве заправки можно подать к вареникам сметану или взбитые сливки.