To make the dumplings more tender, remove them from the freezer 20 minutes before cooking. This way they will be soaked in sour cream faster during baking.
Для того, чтобы пельмени получились нежнее, достаньте их из морозилки за 20 минут до начала приготовления. Так они быстрее пропитаются сметаной во время запекания.
Prepare the filling by mixing sour cream with tomato paste, adding salt and black pepper to taste, stirring until smooth. Then pour in 100 ml of cold water and stir until the sour cream and tomato paste are completely dissolved and there are no lumps left.
Приготовьте заливку, для этого смешайте сметану с томатной пастой, добавьте по вкусу соль и черный перец, перемешайте массу до однородности. Затем влейте 100 мл холодной воды и мешайте до того момента, пока сметана и томатная паста полностью не растворятся и не останется комков.
Line a baking dish with foil, grease with sunflower oil and distribute the dumplings evenly. Pour the sauce over them and place in a preheated oven for 20-25 minutes until the dumplings are completely baked. Grate the cheese on a coarse grater and, when the dumplings are ready, sprinkle the dish with it. Then put it back in the oven so that the cheese melts.
Форму для запекания выстелите фольгой, смажьте подсолнечным маслом и равномерно распределите пельмени. Залейте их соусом и поместите в разогретую духовку на 20-25 минут, пока пельмени полностью не пропекутся. Натрите сыр на крупной терке и, когда пельмени будут готовы, посыпьте им блюдо. Затем уберите опять в духовку для того, чтобы сыр расплавился.
The finished dish can be served in portions as a casserole, garnished with slices of cheese or lemon wedges. And just like regular dumplings in a deep plate, garnished with sour cream and herbs.
Готовое блюдо можно подавать порционно в виде запеканки, украсить ломтиками сыра или дольками лимона. А так же как обычные пельмени в глубокой тарелке, украсив сметаной и зеленью.