Rinse the champignons and cut off the darkened edges if necessary. Peel the onion, carrots, garlic, chop the carrots into small strips, and dice the onion. Wash the sweet pepper, remove the tail and seeds, cut into strips.
Шампиньоны промойте и по необходимости срежьте потемневшие краешки. Лук, морковь, чеснок очистите, морковь нашинкуйте мелкой соломкой, лук – кубиками. Сладкий перец промойте, удалите хвостик и семена, нарежьте соломкой.
In a preheated frying pan or, more often, a multicooker, fry the onions and carrots in 150 g of oil. Then add bell pepper and simmer for another 5 minutes.
В разогретой сковороде или чаще мультиварки обжарьте лук и морковь в 150 г масла. Затем добавьте сладкий перец, тушите еще 5 минут.
Separately, fry the mushrooms in 50 g of sunflower oil for 5-7 minutes and add to the rest of the vegetables. Simmer over low heat for 3-5 minutes.
Отдельно в 50 г подсолнечного масла обжарьте грибы 5-7 минут, и добавите к остальным овощам. Протушите на слабом огне 3-5 минут.
Rinse the rice thoroughly in cold water and add to the vegetables. Salt, pepper, sprinkle with spices and add garlic without chopping it. Pour water over the rice and mushrooms. Cook in a multicooker in the “Rice” or “Pilaf” mode.
Рис тщательно промойте в холодной воде и добавьте к овощам. Посолите, поперчите, посыпьте специями и добавите чеснок, не измельчая его. Залейте рис с шампиньонами водой. Готовьте в мультиварке в режиме «Рис» или «Плов».
Serve the aromatic pilaf with champignons hot, garnished with sprigs of fresh herbs. You can offer sour cream, adjika or ketchup with pilaf.
Подавайте ароматный плов с шампиньонами горячим, украсив веточками свежей зелени. К плову можно предложить сметану, аджику или кетчуп.