Peel and rinse the potatoes, grate them on a coarse grater. Also grate the sausage on a coarse grater, after keeping it in the freezer for 15 minutes. Peel and chop the onion and garlic.
Картофель очистите и промойте, натрите на крупной терке. Колбасу также натрите на крупной терке, предварительно подержав ее 15 минут в морозилке. Лук и чеснок очистите и измельчите.
Combine shredded sausage and potatoes in a large, deep bowl. Add eggs, herbs, garlic and onions, pepper. Mix everything well.
Смешайте в большой глубокой миске натертые колбасу и картофель. Добавьте, яйца, зелень, чеснок и лук, перец. Все хорошо перемешайте.
Heat a frying pan with vegetable oil. Spread the resulting mass on it in portions with a tablespoon. Fry over medium heat until golden brown.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Выкладывайте на нее получившуюся массу порционно столовой ложкой. Жарьте на среднем огне, до золотистой корочки.
Serve hot golden brown pancakes with sour cream or ketchup. Garnish with sprigs of fresh herbs. Complement the potato pancakes with drinks: cool fruit drink or compote, or hot tea or coffee.
Подавайте горячие румяные драники со сметаной или кетчупом. Украсьте веточками свежей зелени. Дополните драники напитками: прохладным морсом или компотом, либо горячим чаем или кофе.