Cut the skin off the ham. Cut the ham into small slices. Separate the whites from the yolks. Grate the cheese on a coarse grater. Grease a baking dish with butter.
Срежьте с ветчины шкурку. Нарежьте ветчину небольшими ломтиками. Отделите белки от желтков. Сыр натрите на крупной терке. Форму для запекания смажьте сливочным маслом.
Heat the butter in a saucepan and add flour, stir. Then, in small portions, gradually pour in the milk, stirring thoroughly. Add ham and cheese, stir and remove from heat.
В кастрюле разогрейте сливочное масло и всыпьте муку, перемешайте. Затем маленькими порциями, постепенно вливайте молоко, тщательно перемешивая. Добавьте ветчину и сыр, перемешайте и снимите с огня.
Let the mixture cool and add the yolks. Add salt, pepper and stir. Beat the egg whites until they form stiff peaks, then carefully fold into the rest of the mixture so that the whites do not settle.
Дайте массе остыть и добавьте желтки. Посолите, поперчите и перемешайте. Белки взбейте до твердых пиков, затем аккуратно смешайте с остальной массой, чтобы белки не осели.
Place the mixture in a greased baking dish and place in an oven preheated to 200°C for 45 minutes. The dish should rise and brown on top.
Выложите смесь в смазанную сливочным маслом форму для выпекания и поставьте в предварительно разогретую до 200 °С духовку на 45 минут. Блюдо должно подняться и зарумяниться сверху.
For a beautiful presentation, you can bake the soufflé with cheese and bacon not in a large form, but in small portioned cocotte makers. Before serving, sprinkle with chopped dill or parsley.
Для красивой подачи можно запечь суфле с сыром и беконом не в большой форме, а в маленьких порционных кокотницах. Перед подачей присыпьте измельченным укропом или петрушкой.