Pour cold milk over the gelatin and leave for 5 minutes to swell. Rinse the berries, remove leaves and stems. Cut each into 2-4 pieces. Leave a few whole pieces per serving for decoration. Grate the chocolate on a fine grater.
Желатин залейте холодным молоком и оставьте на 5 минут, чтобы он набух. Ягоды промойте, удалите листики и хвостики. Нарежьте каждую на 2-4 части. Оставьте для украшения целыми по несколько штук на порцию. Шоколад натрите на мелкой терке.
Place the saucepan with the milk-gelatin mixture over low heat and heat, stirring, until the gelatin is completely dissolved. It is very important that the mixture does not boil! Then leave to cool.
Кастрюльку с молочно-желатиновой смесью поставьте на маленький огонь и нагревайте, помешивая, до полного растворения желатина. Очень важно, чтобы смесь не закипела! Затем поставьте остужаться.
At this time, in a bowl, combine cottage cheese with sour cream, sugar and vanilla. Pour milk and gelatin into the resulting mixture, mix thoroughly again using a blender. Add chopped berries and stir the mixture with a spoon.
В это время в миске соедините творог со сметаной, сахаром и ванилином. В полученную смесь влейте молоко с желатином, все еще раз тщательно перемешайте при помощи блендера. Добавьте нарезанные ягоды, перемешайте смесь ложкой.
Pour the mixture into molds and refrigerate for at least 2.5 hours. For portion serving, you can use beautiful bowls or glasses. Decorate the finished soufflé with grated chocolate and whole berries.
Разлейте смесь по формам и поставьте в холодильник минимум на 2,5 часа. Для порционной подачи можно использовать красивые пиалы или бокалы. Готовое суфле украсьте тертым шоколадом и целыми ягодами.й
Serve this delicate dessert chilled, garnished with berries, chocolate and mint leaves. You can also use coconut flakes, chopped white or milk chocolate, or fruit slices for decoration.
Подавайте этот нежнейший десерт охлажденным, украсив ягодами, шоколадом и листиками мяты. Также для украшения можете использовать кокосовую стружку, измельченный белый или молочный шоколад, ломтики фруктов.