Wash the chicken breast thoroughly with cold water and dry on a paper towel. Peel the vegetables, wash them in running water and dry them on a paper towel.
Куриную грудку тщательно помойте холодной водой, обсушите на бумажном полотенце. Почистите овощи, помойте в проточной воде и подсушите их на бумажном полотенце.
Rinse the pre-soaked rice well, changing the water several times. Continue rinsing until the water runs clear. This will make the rice fluffy. Place the washed rice in a colander and let it drain well. Finely chop the onion into cubes. Cut the prepared chicken meat into medium-sized pieces, up to 3 cm.
Предварительно замоченный рис хорошо промойте, несколько раз меняя воду. Продолжайте промывать до тех пор, пока вода не станет прозрачной. Благодаря этому рис получится рассыпчатым. Откиньте промытый рис на дуршлаг и дайте ему хорошо стечь. Мелко порежьте репчатый лук кубиками. Подготовленное куриное мясо порежьте кусочками среднего размера, до 3 см.
Heat the vegetable oil in a cast iron cauldron, place the onion in it and fry over high heat for 2-3 minutes. Add the chicken to the cauldron and continue to fry over high heat for 3 minutes, stirring constantly with a wooden spoon. Cut the carrots into strips half a centimeter thick, add to the cauldron and continue frying over high heat for 2-3 minutes. Add salt, spices, mix well.
В чугунном казане разогрейте растительное масло, поместите в него лук и обжарьте на сильном огне 2-3 минуты. Добавьте куриное мясо в казан и продолжайте жарить на сильном огне 3 минуты, постоянно помешивая деревянной ложкой. Морковь порежьте соломкой толщиной полсантиметра, добавьте в казан и продолжайте жарить на сильном огне 2-3 минуты. Добавьте соль, специи, хорошо перемешайте.
Pour 500 ml of boiled water into the cauldron, bring to a boil and close the lid tightly. Simmer over low heat for 10 minutes. At this point, you can taste the broth to ensure there is enough salt and spices. Place the prepared rice in a cauldron and smooth its surface. Do not mix rice with meat, this is important. The broth should cover the rice; if it is not enough, add a little hot water. Drown the garlic cloves in the rice. Cover the cauldron with a lid and simmer over low heat for 15 minutes.
Налейте в казан 500 мл кипяченой воды, доведите до кипения и плотно закройте крышкой. Тушите на слабом огне 10 минут. В этот момент можно попробовать бульон на вкус, чтобы соли и специй было достаточно. Выложите подготовленный рис в казан, разровняйте его поверхность. Рис не перемешивайте с мясом, это важно. Бульон должен покрывать рис; если его мало, добавьте немного горячей воды. Зубчики чеснока утопите в рисе. Накройте казан крышкой и тушите на самом слабом огне 15 минут.
Serve hot pilaf as an independent dish, placing it on a common plate or dish. Garnish it to your liking with fresh herbs: parsley, dill, cilantro, cherry tomatoes around the edges of the plate.
Подавайте горячий плов в качестве самостоятельного блюда, выложив на общую тарелку или блюдо. Украсьте его по своему вкусу: свежей зеленью: петрушкой, укропом, кинзой, помидорами черри по краям тарелки.