Rinse the chicken thoroughly with cold water and dry with a paper towel. Peel the garlic.
Курицу тщательно помойте холодной водой, обсушите бумажным полотенцем. Почистите чеснок.
Pass the prepared garlic through a press. In a small bowl, combine spices, salt and garlic. Rub this paste over the prepared chicken, outside and inside. Cover with a napkin and leave to marinate in a cool place. After 2 hours, generously coat the chicken with sour cream. Grease the bottom of the baking dish with vegetable oil. Transfer the chicken to the pan, having previously tied the legs with thread, and place in the oven for baking.
Подготовленный чеснок пропустить через пресс. В небольшой миске смешайте специи, соль и чеснок. Этой кашицей натрите подготовленную курицу снаружи и изнутри. Накройте салфеткой и оставьте мариноваться в прохладном месте. Через 2 часа обильно смажьте курицу сметаной. Дно формы для запекания смажьте растительным маслом. Переложите курицу в форму, предварительно связав ниткой ножки, и отправьте в духовку для запекания.
Preheat the oven to 180°C. Bake for 90 minutes. If the chicken is browning too quickly on top but the inside is not yet cooked, you can cover it with foil. Check the readiness of the chicken as follows: pierce the meatiest part of the carcass with a fork or knife. If light and clear juice flows out, or if there is no juice, the chicken is ready. Leave the chicken to cook for another 10 minutes and serve.
Предварительно разогрейте духовку до температуры 180°С. Запекайте в течение 90 минут. Если курица слишком быстро подрумянивается сверху, а внутри еще не готова, можно накрыть ее фольгой. Готовность курицы проверьте следующим образом: проколите самую мясистую часть тушки вилкой или ножом. Если вытекает светлый и прозрачный сок, или сок отсутствует - значит, курица готова. Оставьте курицу дойти еще минут 10 и подавайте.
Serve the chicken as an independent dish, placing it on a platter. Decorate it as you wish: herbs, fresh seasonal vegetables, grilled mushrooms. You can serve with any side dish.
Подавайте курицу в качестве самостоятельного блюда, выложив на блюдо. Украсьте его по своему усмотрению: зеленью, свежими сезонными овощами, запеченными на гриле грибами. Можете подать с любым гарниром.