Sort the mushrooms, wash, dry on a paper napkin. Peel the onions and potatoes, wash thoroughly in running water. Sift the flour, it will become more fluffy, the dough made from such flour will be more tender, it will be easier to knead.
Грибы переберите, помойте, обсушите на бумажной салфетке. Почистите лук и картофель, тщательно помойте в проточной воде. Просейте муку, она станет более пышной, тесто из такой муки – более нежным, его легче будет вымесить.
Pour 200 ml of warm boiled water into a bowl for kneading dough, add salt and eggs, stir until smooth. Place the sifted flour in a heap on the work surface, make a depression in it and carefully pour the eggs beaten with water into it. Knead soft, elastic dough. It should not stick to your hands. Place the dough under film for 30 minutes in a cool place. During this time it will rest and become more elastic.
В миску для замешивания теста налейте 200 мл теплой кипяченой воды, добавьте туда соль, яйца, перемешайте до однородности. Просеянную муку выложите горкой на рабочую поверхность, сделайте в ней углубление и аккуратно вылейте в него взбитые с водой с яйца. Замесите мягкое, эластичное тесто. Оно не должно липнуть к рукам. Поместите тесто под пленку на 30 минут в прохладном месте. За это время оно отдохнет, станет более эластичным.
To prepare the filling, boil the peeled potatoes until tender. Make a puree from it, adding hot milk and butter at the end. Determine their quantity yourself depending on your taste. The mashed potatoes should hold their shape well.
Для приготовления начинки почищенный от кожуры картофель отварите до готовности. Приготовьте из него пюре, добавляя в конце горячее молоко и сливочное масло. Их количество определите сами в зависимости от вашего вкуса. Картофельное пюре должно хорошо держать форму.
Finely chop the cooked onions and mushrooms. Place them in a heated frying pan with sunflower oil and fry until cooked. Combine the mushrooms fried with onions and puree, mix the filling, add salt and spices to taste and let cool slightly.
Мелко порежьте приготовленные лук и грибы. Поместите их на разогретую сковороду с подсолнечным маслом и обжарьте до готовности. Соедините жареные с луком грибы с пюре, перемешайте начинку, добавьте соль и специи по вкусу и дайте немного остыть.
Divide the finished dough into equal parts, roll each of them into a thin layer on a floured work surface, cut out circles using a mold or glass. Place the filling in the middle of each, pinch the edges and mold the dumplings, giving them the shape of a semicircle. Dumplings can be cooked immediately; the cooking time in salted water is 5 minutes after boiling. Can be frozen by placing on a floured board and placing in the freezer.
Готовое тесто разделите на равные части, каждую из них раскатайте в тонкий пласт на посыпанной мукой рабочей поверхности, вырежьте с помощью формы или стакана кружочки. На середину каждого положите начинку, защипите края и слепите вареники, придав им форму полукруга. Вареники можно варить сразу, время варки в подсоленной воде – 5 минут после закипания. Можно заморозить, выложив на посыпанную мукой доску и поместив в морозильник.
Serve dumplings with mushrooms hot. You can put them in a common dish or serve them in portions. Garnish the dish with fresh dill, parsley, and cherry tomatoes. You can serve sour cream and homemade mayonnaise with the dumplings.
Подавайте вареники с грибами горячими. Можете выложить их в общее блюдо или подать порционно. Украсьте блюдо свежим укропом, петрушкой, помидорами черри. Можете подать к вареникам сметану, домашний майонез.