Sort the blackberries, rinse thoroughly in cold running water, and dry on a paper towel.
Ежевику переберите, тщательно промойте в проточной холодной воде, просушите на бумажном полотенце.
Grind the cookies in a blender into fine crumbs, then melt the butter. Pour it into the crushed cookies, mix everything well and leave for 10 minutes so that the cookies are saturated with oil. Meanwhile, prepare the dessert pan by greasing it with butter. Place the cookies mixed with butter into the mold in a 2 cm layer and press down to form the base of the dessert. Place the form in the refrigerator.
Печенье измельчите в блендере в мелкую крошку, затем растопите сливочное масло. Влейте его в измельченное печенье, хорошо все перемешайте и оставьте на 10 минут, чтобы печенье пропиталось маслом. Тем временем подготовьте форму для десерта, смажьте ее сливочным маслом. Печенье, смешанное с маслом, поместите в форму слоем 2 см и утрамбуйте, чтобы получить основание десерта. Отправьте форму в холодильник.
Place the prepared blackberries in a blender bowl, add powdered sugar and chop. Pour yogurt into this mixture and mix well. Pass the mixture through a fine sieve to remove the seeds from the blackberries. Then heat the resulting mixture a little and add agar-agar, stir and leave until the agar-agar is completely dissolved.
Подготовленную ежевику поместите в чашу блендера, засыпьте сахарной пудрой и измельчите. Влейте в эту смесь йогурт и хорошо перемешайте. Пропустите смесь через мелкое сито, чтобы избавиться от косточек в ежевике. Затем немного нагрейте получившуюся смесь и добавьте агар-агар, перемешайте и оставьте до полного растворения агар-агара.
Beat the cream with a mixer until thick, then add the blackberry mixture in small portions, gently stirring until smooth. Transfer the resulting mixture into the mold onto the previously prepared buttered cookie base and place it back in the refrigerator. After the mixture has hardened, decorate the soufflé.
Сливки взбейте миксером до загустения, затем небольшими порциями добавьте ежевичную смесь, аккуратно перемешивая до однородности. Переложите полученную смесь в форму на ранее подготовленную основу из печенья с маслом и снова отправьте в холодильник. После застывания массы украсьте суфле.
When serving your soufflé to the table, place it on a dish and garnish with berries, a sprig of mint, lemon slices or candied fruits. You can serve it in portions, decorating each portion separately.
Подавая ваше суфле к столу, выложите его на блюдо, украсьте сверху ягодами, веточкой мяты, дольками лимона или цукатами. Можете подать порционно, украсив отдельно каждую порцию.