Wash the bacon and dry on a paper towel. Wash and peel vegetables and herbs. Remove the top leaves from the cabbage.
Бекон помойте, просушите на бумажном полотенце. Помойте и почистите овощи и зелень. Снимите верхние листья с капусты.
Cut the prepared vegetables: onions into half rings, hot peppers into thin rings, carrots into strips. It is desirable that the thickness of the slices be approximately the same. Our recipe calls for half a centimeter. Cut the bacon into half-inch slices. The length of the slices is 5 cm.
Порежьте подготовленные овощи: лук – полукольцами, горький перец – тончайшими колечками, морковь – соломкой. Желательно, чтобы толщина нарезки была примерно одинаковой. В нашем рецепте – полсантиметра. Порежьте бекон ломтиками полсантиметра. Длина ломтиков - 5 см.
Place the frying pan on the fire and heat it well. Pour in sunflower oil. When it is hot, place the chopped vegetables in the pan. First - onions, then - hot peppers, after that - bacon, and finally - carrots. Add spices and fry over low heat for 10 minutes.
Поставьте на огонь сковороду и хорошо ее разогрейте. Налейте подсолнечное масло. Когда оно разогреется, поместите в сковороду овощную нарезку. Сначала – лук, потом – горький перец, после этого – бекон, и в конце – морковь. Добавьте специи и жарьте на небольшом огне в течение 10 минут.
While the vegetables and bacon are frying, prepare the cabbage, cut into 5 cm long strips. Add it to the pan along with the bay leaf and continue frying. After 10 minutes, add the tomatoes. Stir and cover with a lid. Chop the greens and add them before the end of cooking. Let the dish sit for a couple of minutes.
Пока овощи с беконом жарятся, подготовьте капусту, порежьте соломкой длиной 5 см. Добавьте ее в сковороду вместе лавровым листом и продолжайте жарить. Через 10 минут добавьте помидоры. Перемешайте и накройте крышкой. Порубите зелень и добавьте ее перед концом готовки. Дайте блюду настояться пару минут.
Serve bacon and cabbage with your favorite sides. Country-style potatoes or mashed potatoes, rice, buckwheat are ideal. Garnish with lettuce leaves, cherry tomatoes, herbs, and a sprig of basil.
Подавайте бекон с капустой с любимыми гарнирами. Идеально подойдет картофель по-деревенски или картофельное пюре, рис, гречка. Украсьте листьями салата, помидорами черри, зеленью, веточкой базилика.