To cut bacon into perfectly even slices, place it in the freezer for a few minutes. The top layer will harden, and when cutting, the slices will turn out smooth and of equal thickness.
Чтобы нарезать бекон идеально ровными ломтиками, поместите его на несколько минут в морозильник. Верхний слой затвердеет, и при нарезке ломтики получатся ровными и одинаковыми по толщине.
Cut the prepared bacon into thin slices. Their thickness should be up to 1 cm. Place a paper towel on the rotating surface of the microwave oven, place the bacon slices at a short distance from each other. They shouldn't touch.
Подготовленный бекон нарежьте тонкими ломтиками. Толщина их должна быть до 1 см. На вращающуюся поверхность микроволновой печи постелите бумажное полотенце, выложите ломтики бекона на небольшом расстоянии друг от друга. Они не должны соприкасаться.
Cover the bacon with a paper towel and place the surface in the microwave on medium power for 5 minutes. The time depends on the number of bacon slices. Microwave one minute per slice. Remove bacon with paper towels. If you want to get rid of excess fat, leave the slices for a while so that some of the fat is absorbed into the paper.
Накройте бекон бумажным полотенцем и поместите поверхность в микроволновку, выберите среднюю мощность, включите на 5 минут. Время зависит от количества ломтиков бекона. Одна минута в микроволновке на каждый ломтик. Извлеките бекон вместе с бумажными полотенцами. Если вы хотите избавиться от лишнего жира, оставьте ломтики на некоторое время, чтобы часть жира впиталась в бумагу.
Serve bacon with your favorite side dish (potatoes, rice, buckwheat or pasta). You can make complex sandwiches with it: with black bread, tomatoes, lettuce, herbs, pickles.
Подавайте бекон с любимым гарниром (картофелем, рисом, гречкой или макаронами). С ним можно приготовить сложные бутерброды: с черным хлебом, помидорами, листьями салата, зеленью, соленьями.