Wash the mushrooms thoroughly, sort them, and dry them on a paper napkin. Wash the tomatoes and basil. Fry the mushrooms in a small amount of sunflower oil until the moisture has evaporated. Cut the mozzarella into slices half a centimeter thick.
Грибы тщательно помойте, переберите, просушите на бумажной салфетке. Помидоры и базилик помойте. Грибы обжарьте на небольшом количестве подсолнечного масла до тех пор, пока не выпарится влага. Моцареллу порежьте слайсами полсантиметра толщиной.
Prepare a baking dish, grease it with vegetable oil. Roll out half the dough and place it on the bottom of the pan. Form small sides 2 cm high along the edges. Cut the bacon into slices about a centimeter thick and place close to each other. Place the prepared basil on top of the bacon. Place the fried mushrooms in a third layer, followed by the basil.
Подготовьте форму для запекания, смажьте ее растительным маслом. Раскатайте половину теста и выложите его на дно формы. По краям сформируйте небольшие бортики высотой 2 см. Бекон порежьте ломтиками толщиной около сантиметра и выложите вплотную друг к другу. Подготовленный базилик выложите поверх бекона. Обжаренные грибы выложите третьим слоем, следом за базиликом.
Cut the tomatoes into slices and place on a paper napkin or towel for 1 minute to remove excess moisture. Place the next layer of prepared tomatoes and slices of mozzarella, sprinkle with Provençal herbs on top.
Порежьте помидоры кружочками, выложите на 1 минуту на бумажную салфетку или полотенце, чтобы избавиться от лишней влаги. Выложите следующим слоем подготовленные помидоры и слайсы моцареллы, сверху посыпьте прованскими травами.
Roll out the remaining dough, use a sharp knife to cut it into 2cm wide strips and cover the surface, placing them 1cm apart horizontally and vertically. This way you will have a lattice of dough. Place in the oven and bake at 200°C for 30 minutes. Check the readiness of the dough traditionally - using a wooden toothpick.
Раскатайте оставшееся тесто, острым ножом разрежьте его на полосы шириной 2 см и накройте поверхность, разместив их на расстоянии 1 см по горизонтали и по вертикали. Таким образом, у вас получится решетка из теста. Поместите в духовку и выпекайте при температуре 200°С в течение 30 минут. Готовность теста проверяйте традиционно – с помощью деревянной зубочистки.
Serve the pie on a platter, garnishing it with herbs, cherry tomatoes, a sprig of basil, and grilled eggplant. You can serve it in portions, placing it on lettuce leaves and decorating each portion in the same way.
Подавайте пирог на блюде, украсив его зеленью, помидорами черри, веточкой базилика, запеченными на гриле баклажанами. Можно подавать порционно, выложив на листья салата и украсив аналогично каждую порцию.