Prepare all the necessary products. Peel the vegetables. Cut the onion into cubes, chop the carrots into strips. Thaw the mussels, if necessary, rinse and peel.
Подготовьте все необходимые продукты. Очистите овощи. Лук нарежьте кубиками, морковь нашинкуйте соломкой. Мидии разморозьте, если есть в этом необходимость, промойте и очистите.
Heat the oil in a cauldron and fry the onion until golden brown, add the carrots. Fry until carrots are soft.
Разогрейте в казане масло и обжарьте лук до золотистого цвета, добавьте морковь. Жарьте до мягкости моркови.
Next, add the mussels to the vegetables and fry for 3-5 minutes. Rinse the rice in cold water. Add spices and salt to the cauldron. Pour half a liter of water. Boil for 3-4 minutes and add rice.
Далее присоедините мидии к овощам и обжарьте в течение 3-5 минут. Промойте рис в холодной воде. В казан добавьте специи и соль. Налейте пол литра воды. Проварите 3-4 минуты и засыпьте рис.
Wait for the water on the surface of the rice to evaporate. Place a head of peeled garlic on top. Cover the pilaf with a lid. Reduce heat and leave the cauldron for 20-25 minutes. Turn off and let the pilaf brew for 25 minutes.
Подождите, пока выкипит вода с поверхности риса. Положите головку чищеного чеснока сверху. Плов накройте крышкой. Уменьшите огонь и оставьте казан на 20-25 минут. Выключите и дайте плову настояться в течение 25 минут.
Serve hot to everyone on a separate platter. Cut the lemon into slices, garnish with olives, arugula, dill or parsley.
Подавайте каждому на отдельном блюде в горячем виде. Порежьте лимон дольками, украсьте маслинами, рукколой, укропом или петрушкой.