Clean the shrimp: separate the head from the body, then remove the shell moving from the wide part to the tail, along with the legs and tail. Peel the vegetables and rinse.
Очистите креветки: отделите головку от туловища, затем удалите панцирь двигаясь от широкой части к хвостику, вместе с ним отделите ножки и хвостик. Почистите овощи и промойте.
Fry the shrimp until golden brown, remove from the pan. Cut the onion into half rings, cut the carrots like Korean ones. Fry the onion until translucent, then add the carrots and fry for another 3 minutes.
Обжарьте креветки до золотистого цвета, уберите со сковородки. Лук порежьте полукольцами, морковь как корейскую. Обжарьте лук до прозрачности, затем добавьте морковь и обжаривайте еще 3 минуты.
Rinse the rice and add to the vegetables. Then add shrimp, salt, garlic, soy sauce. Fill with water up to 1 centimeter and cook under the lid over low heat for 15 minutes until the water disappears.
Промойте рис и добавьте к овощам. Следом добавьте креветки, соль, чеснок, соевый соус. Залейте водой выше на 1 сантиметр и варите под крышкой на медленном огне 15 мин до исчезновения воды.
Place tender pilaf with shrimp in portions, garnish with a sprig of basil and parsley, and serve with fresh chopped vegetables.
Выложите нежный плов с креветками порционно, украсьте веточкой базилика и петрушкой, подавайте со свежими нарезанными овощами.