Prepare all ingredients. Rinse the chicken well and dry. Wash and dry the lettuce leaves.
Подготовьте все ингредиенты. Курицу хорошо промойте и обсушите. Промойте и обсушите листья салата.
Prepare the marinade. To do this, heat honey in a water bath, mix it with vegetable oil, salt, pepper and spices. Coat the chicken inside and out with honey sauce. Leave to marinate for 1 hour.
Приготовьте маринад. Для этого нагрейте на водяной бане мед, смешайте его с растительным маслом, солью, перцем и специями. Обмажьте медовым соусом курицу снаружи и внутри. Оставьте мариноваться на 1 час.
Then place the chicken in a baking dish, tie the legs with kitchen string, and wrap the tips of the wings and legs with foil to prevent them from burning. Bake at 180 °C for an hour, periodically baste with the juice and marinade released from it. Serve with fresh vegetables.
После чего уложите курицу в форму для запекания, свяжите ножки кулинарной нитью, кончики крыльев и ножек обмотайте фольгой, чтобы не пригорели. Запекайте при температуре 180 °C в течение часа, периодически поливайте выделяющимся из нее соком и маринадом. Подавать со свежими овощами.
Serve the chicken hot with fresh vegetables. You can use any porridge, potatoes and legumes as a side dish.
Подавайте курицу горячей, со свежими овощами. В качестве гарнира можете использовать любые каши, картофель и бобовые.