Heat gelatin with water over medium heat, but do not bring to a boil, let cool. Rinse and peel the melon.
Разогрейте желатин с водой на среднем огне, но не доводите до кипения, дайте остыть. Дыню промойте, очистите.
Beat the egg white with citric acid and sugar. Cut the melon into small pieces and grind in a blender.
Взбейте белок с лимонной кислотой и сахаром. Дыню порежьте небольшими кусочками и перемелите в блендере.
Add gelatin to the protein-melon mixture and mix gently. Pour the resulting mixture into the mold. Refrigerate until set, 4 hours.
Добавьте к белково-дынной массе желатин и аккуратно перемешайте. Залейте полученную массу в форму. Поставьте в холодильник до застывания на 4 часа.
Remove the soufflé from the mold. Divide into portions and garnish with melon slices, berries, and chocolate shavings. Serve with tea or coffee.
Достаньте суфле из формы. Разделите на порции и украсьте дольками дыни, ягодами, стружкой шоколада. Подайте с чаем или кофе.