Thaw the mackerel in advance, rinse thoroughly and dry with a paper towel. Cut off the head, tail and fins.
Разморозьте скумбрию заранее, тщательно промойте и просушите бумажным полотенцем. Отрежьте голову, хвост и плавники.
Separate the fillet from the spine. To do this, take out all the insides and wipe the inside of the abdomen with a napkin. Make a cut along the entire length of the carcass along the ridge and remove the skin. Remove all the seeds.
Отделите филе от позвоночника. Для этого вытащите все внутренности, протрите внутри брюшка салфеткой. Сделайте надрез по всей длине тушки по хребту и снимите кожицу. Вытащите все косточки.
Rub the fillet on both sides with a mixture of salt and sugar. Add chopped bay leaf to the mixture of coriander and ground pepper. Sprinkle over the fillets. Grind the garlic and rub it inside the fish. Wrap the fillet in cling film and put it in the freezer for a day.
Натрите филе с двух сторон смесью из соли и сахара. Измельченный лавровый лист добавьте к смеси кориандра и молотого перца. Присыпьте филе. Чеснок измельчите на терке, натрите им внутри рыбу. Заверните филе в пищевую пленку и уберите в морозильник на сутки.
Serve as a sandwich with black bread and butter, garnished with olives, a slice of lemon and herbs.
Подайте в качестве бутерброда с черным хлебом и с маслом, украсив его оливками, ломтиком лимона и зелень.