Wash vegetables and herbs, remove excess moisture. Peel the onion. Prepare your work area for making soup.
Помойте овощи и зелень, удалите лишнюю влагу. Лук очистите от шелухи. Подготовьте рабочее место к приготовлению супа.
Pour water into a small saucepan and bring to a boil. At this time, chop the vegetables. Grate the carrots onto a fine grater, chop the onion, and cut the tomatoes and peppers into small cubes.
Воду залейте в небольшую кастрюльку и поставьте кипятиться. В это время нарежьте овощи. Морковь натрите на мелкую тёрку, лук измельчите, а помидоры и перец нарежьте мелким кубиком.
Place the onion in boiling water and cook for 7 minutes. Then add the carrots there and cook for another 5 minutes. Then add the tomato and pepper and cook everything together for another 5 minutes.
В кипящую воду отправьте лук, варите 7 минут. Затем туда же отправьте морковь и готовьте ещё 5 минут. Затем добавьте помидор и перец и варите всё вместе ещё 5 минут.
Add vegetable seasoning to the pan and salt and pepper to taste. Then add the dumplings to the vegetables and mix well. Cook everything together for another 8 minutes.
Добавьте в кастрюлю овощную приправу, а также соль и перец по вкусу. Затем отправьте к овощам пельмени и хорошенько перемешайте. Варите всё вместе ещё 8 минут.
Serve the soup with dumplings in deep serving bowls, garnishing them with chopped parsley on top. If desired, you can serve sour cream with the dumplings and broth.
Подавайте суп с пельменями в глубоких порционных тарелках, украсив их сверху измельчённой петрушкой. По желанию, можно подать к пельменям с бульоном сметану.