Peel the onions and potatoes. Prepare your work area for preparing pancakes.
Очистите лук и картофель. Подготовьте рабочее место к приготовлению драников.
Grate the peeled potatoes onto a coarse grater, and finely chop or grate the onion on a fine grater. Cut the cheese and ham into not too small cubes.
Очищенный картофель натрите на крупную тёрку, а лук мелко порубите или натрите на мелкую тёрку. Сыр и ветчину нарежьте не слишком мелким кубиком.
In a large bowl, combine potatoes, eggs, cheese, ham and onion and add salt and pepper to taste. While stirring the dough, gradually add flour into it until it reaches the consistency of sour cream.
В большой миске смешайте картофель, яйца, сыр, ветчину и лук, добавьте соль и перец по вкусу. Помешивая тесто постепенно вводите в него муку, пока оно не обретёт консистенцию сметаны.
Pour the potato dough into a heated frying pan with oil and fry the potato pancakes for 90 seconds on each side. Place finished pancakes on paper towels to remove excess oil.
На разогретую сковороду с маслом выливайте картофельное тесто и поджаривайте драники по 90 секунд с каждой стороны. Готовые драники выкладывайте на бумажные полотенца, чтобы удалить лишнее масло.
Serve the potato pancakes on serving plates. Serving can also be accompanied by a bowl of sour cream and fresh herb decorations.
Подавайте драники на порционных тарелках. Сервировку также можно сопроводить мисочкой со сметаной и украшениями из свежей зелени.