Peel the garlic. Rinse the lard under running water and dry with paper towels.
Очистите чеснок от шелухи. Промойте сало под проточной водой, просушите бумажными полотенцами.
Pass the garlic through a special press or grind in a blender. Crush the allspice in a mortar. In a separate bowl, mix garlic, all the peppers and 5 tbsp. salt.
Пропустите чеснок через специальный пресс или измельчите в блендере. В ступке растолките душистый перец. В отдельной мисочке смешайте чеснок, все перцы и 5 ст.л. соли.
Cut the lard into pieces approximately 5x5 centimeters. Line the bottom of the pan with a mixture of garlic and spices. Coat the pieces of lard with the remaining mixture and place them in the pan as well. Cover the remaining space with coarse salt. Cover the pan with a lid and keep in the refrigerator for 10 days.
Разрежьте сало на куски примерно 5х5 сантиметров. Дно кастрюли выстелите смесью чеснока со специями. Оставшейся смесью обмажьте куски сала, их также уложите в кастрюлю. Оставшееся пространство засыпьте крупной солью. Кастрюлю накройте крышкой и выдержите в холодильнике 10 дней.
Serve the finished lard, clearing it of excess garlic and salt and cutting it into thin slices. You can serve lard with slices of black bread, sliced fresh vegetables and herbs, as well as a glass of vinegar, literally a couple of drops of which will highlight the taste of lard and vegetables and take the dish to a whole new level.
Подавайте готовое сало, очистив его от излишков чеснока и соли и нарезав на тонкие слайсы. К салу можно подать ломтики чёрного хлеба, нарезку из свежих овощей и зелени, а также рюмочку с уксусом, буквально пара капель которого оттенят вкус сала и овощей и перенесут блюдо на абсолютно новый уровень.