Thaw the scallops by placing them on the table in advance, rinse them under running water and dry with paper towels. Prepare your work area for preparing scallops.
Разморозьте гребешки, заранее выложив их на стол, промойте их под проточной водой и просушите бумажными полотенцами. Подготовьте рабочее место к приготовлению гребешков.
Cut the bacon slices in half so that too much does not overpower the flavor of the scallops. Wrap a scallop in each slice of bacon. Thread all the resulting rolls onto a long skewer with a short distance from each other.
Разрежьте ломтики бекона пополам, чтобы его избыток не перебивал вкус гребешков. В каждый слайс бекона заверните гребешок. Все получившиеся рулетики нанизайте на длинную шпажку с небольшим расстоянием друг от друга.
Place the skewers with bacon and scallop rolls on a wire rack and place in an oven preheated to 180℃. Bake for approximately 20 minutes. Before serving, remove the finished scallops from the skewers and sprinkle with lemon juice.
Шпажки с рулетиками из бекона и гребешков выложите на решётку и поместите в разогретую до 180℃ духовку. Запекайте примерно 20 минут. Готовые гребешки перед подачей снимите со шпажек и сбрызните лимонным соком.
Serve the scallop and bacon rolls on individual serving plates. You can also decorate the dish beautifully by serving scallops in their shells. You can also put an additional slice of lemon on the plate so that everyone can add as much as they see fit.
Подавайте рулетики из гребешков с беконом на порционных тарелках. Также красиво оформить блюдо можно, подавая гребешки в раковинах. Также можно дополнительно положить на тарелку ломтик лимона, чтобы каждый мог добавить столько, сколько считает нужным.