Wash and peel the potatoes. Peel the onions and garlic.
Помойте и очистите от кожуры картофель. Репчатый лук и чеснок очистите от шелухи.
Grate the potatoes and cheese on a coarse grater. Finely chop the onion or grate it on a fine grater, pass the garlic through a special press or also grate it on a fine grater.
Картофель и сыр натрите на крупную тёрку. Репчатый лук мелко нарубите или натрите на мелкую тёрку, чеснок пропустите через специальный пресс или также натрите на мелкую тёрку.
In a saucepan, combine potatoes, cheese, onion, garlic and eggs. Add salt and pepper to taste. Add flour to the potato dough in portions until it reaches the consistency of thick sour cream. Fry potato pancakes in a preheated frying pan with oil for 1-2 minutes on each side until golden brown. If desired, once they are ready, you can simmer them for a couple of minutes under the lid.
В кастрюле смешайте картофель, сыр, лук, чеснок и яйца. Добавьте соль и перец по вкусу. Порционно добавляйте в картофельное тесто муку до тех пор, пока оно не приобретёт консистенцию густой сметаны. Жарьте драники на разогретой сковороде с маслом по 1-2 минуты с каждой стороны до золотистой корочки. При желании, по готовности их можно протушить пару минут под крышкой.
Serve pancakes with fresh vegetables and herbs. You can also serve them with sour cream or yogurt sauce.
Подавайте драники со свежими овощами и зеленью. Также к ним можно подать сметану или йогуртовый соус.