Thaw the mussels in the refrigerator for an hour, drain the water. Peel the garlic and crush it with the flat side of the knife. Wash and dry the basil, separate small branches with 2-3 leaves from the stems.
Мидии разморозьте в холодильнике в течение часа, слейте воду. Чеснок почистите и раздавите плоской стороной ножа. Базилик помойте и обсушите, отделите маленькие веточки с 2-3 листиками от стеблей.
Boil the spaghetti. Bring water to a boil in a large saucepan. Add salt. Cook the spaghetti for 8 minutes until al dente. Pour 3 tbsp into a mug. l. water, drain the rest of the water.
Отварите спагетти. Доведите до кипения воду в большой кастрюле. Добавьте соль. Варите спагетти в течение 8 минут до состояния al dente. Отлейте в кружку 3 ст. л. воды, остальную воду слейте.
Prepare the sauce. Heat vegetable oil in a frying pan, add garlic and fry it for 1-2 minutes over medium heat. Remove the garlic. Place the tomato pulp in the oil and fry for 2 minutes.
Приготовьте соус. На сковороде разогрейте растительное масло, положите чеснок и обжаривайте его 1-2 минуты на среднем огне. Уберите чеснок. Выложите в масло мякоть помидоров, обжаривайте 2 минуты.
Prepare spaghetti with mussels. Add mussels, salt, lemon juice, Mediterranean herbs, pepper and spaghetti water to the sauce. Simmer for 3-4 minutes. Combine the spaghetti with the sauce, mix thoroughly, cover and let simmer for 3 minutes.
Приготовьте спагетти с мидиями. Добавьте к соусу мидии, соль, лимонный сок, средиземноморские травы, перец и воду от спагетти. Тушите 3-4 минуты. Соедините спагетти с соусом, тщательно перемешайте, накройте крышкой и дайте настояться 3 минуты.
Serve spaghetti with mussels on a wide flat dish, garnished with basil leaves.
Подавайте спагетти с мидиями на широком плоском блюде, украсив листиками базилика.