If necessary, defrost the shrimp, wash, peel, and remove the veins on the back. Wash, peel and cut the avocado into slices. Place the avocado in a bowl and sprinkle with lemon juice. Peel the bell pepper from the stalk and seeds, cut into small cubes. Peel the garlic and chop in a press. For serving, sort out the parsley, rinse and dry, wash and dry the cherry tomatoes.
Креветки при необходимости разморозьте, помойте, почистите, удалите прожилки на спине. Авокадо помойте, почистите и нарежьте ломтиками. Выложите авокадо в миску и сбрызните лимонным соком. Перец болгарский очистите от плодоножки и семян, нарежьте маленькими кубиками. Чеснок почистите и измельчите в прессе. Петрушку для подачи переберите, промойте и просушите, помидоры черри помойте и обсушите.
Stew the vegetables. Heat the butter and olive oil in a large saucepan. Place bell peppers and garlic in a saucepan and fry them for a few seconds until a garlic aroma appears. Add tomato paste and wine and cook, stirring, for about 10 minutes.
Потушите овощи. В большом сотейнике разогрейте сливочное и оливковое масла. Выложите в сотейник болгарский перец и чеснок, обжарьте их несколько секунд до появления чесночного аромата. Добавьте томатную пасту и вино, готовьте, помешивая, примерно 10 минут.
Prepare the shrimp. Add the shrimp to the pan with the vegetables, increase the heat and cook, stirring, for about 2 minutes until the shrimp are deep pink. Reduce heat, season with salt and pepper and add dried basil.
Приготовьте креветки. В сотейник с овощами добавьте креветки, увеличьте огонь и готовьте, помешивая, около 2 минут, пока креветки не станут насыщенного розового цвета. Уменьшите огонь, посолите, поперчите и добавьте сушеный базилик.
Cook the spaghetti. Boil spaghetti in salted water until cooked according to package instructions. Place the finished spaghetti in a colander and allow the liquid to drain. Then transfer them to the bowl with the avocado and stir.
Сварите спагетти. Спагетти отварите в подсоленной воде до готовности, согласно инструкции на упаковке. Готовые спагетти откиньте на дуршлаг, дайте стечь жидкости. Затем переложите их в в миску с авокадо и перемешайте.
Place the spaghetti with avocado on a wide plate and spoon the sauce on top so that the shrimp are in a circle. Garnish the dish with parsley sprigs and cherry tomatoes cut in half.
Положите спагетти с авокадо на широкую тарелку, сверху выложите соус так, чтобы креветки лежали по кругу. Украсьте блюдо веточками петрушки и разрезанными пополам помидорами черри.