If necessary, defrost the minced meat for 5 hours in the refrigerator. Wash the tomatoes, remove the stems. Wash and peel the carrots. Peel the onions and garlic. Finely chop the onion. Grate the carrots on a coarse grater. Squeeze the garlic with a press. Prepare a small deep baking dish. Preheat the oven to 200 degrees.
При необходимости разморозьте фарш в течение 5 часов в холодильнике. Помидоры помойте, удалите плодоножки. Морковь помойте и почистите. Репчатый лук и чеснок почистите. Лук мелко покрошите. Морковь натрите на крупной терке. Чеснок выдавите прессом. Подготовьте небольшую глубокую форму для запекания. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare bolognese sauce. Fry onions, carrots and garlic in vegetable oil for 5 minutes. Add minced meat and fry for another 10 minutes. Remove the skins from the tomatoes and puree them in a blender. Add tomato mixture, salt, and Italian herbs to the minced meat. Mix well, simmer over low heat for 1 hour.
Приготовьте соус болоньезе. Обжарьте на растительном масле лук, морковь и чеснок в течение 5 минут. Добавьте фарш и обжаривайте еще 10 минут. С помидоров снимите кожицу, блендером превратите в пюре. К фаршу добавьте массу из помидоров, соль, итальянские травы. Хорошо перемешайте, тушите на медленном огне 1 час.
Prepare bechamel sauce. Melt butter in a saucepan over low heat, add flour, mix thoroughly. Separately, heat the milk until almost boiling. Stirring continuously, gradually pour the milk into the flour. Add salt and nutmeg. Bring to a boil and remove from heat.
Приготовьте соус бешамель. В сотейнике на слабом огне растопите сливочное масло, добавьте муку, тщательно перемешайте. Отдельно нагрейте молоко почти до кипения. Непрерывно помешивая, постепенно вливайте молоко в муку. Добавьте соль и мускатный орех. Доведите до кипения и снимите с плиты.
Bake lasagna. Alternate layers: two lasagne sheets, 1/5 bechamel sauce, two lasagna sheets, 1/5 bolognese sauce. Repeat 5 times. Grate the Parmesan cheese on a fine grater and sprinkle it over the top layer of lasagna. Bake in the oven for 20 minutes at 200 degrees.
Испеките лазанью. Чередуйте слои: два листа лазаньи, 1/5 соуса бешамель, два листа лазаньи, 1/5 соуса болоньезе. Повторите 5 раз. Натрите пармезан на мелкой терке, засыпьте им верхний слой лазаньи. Выпекайте в духовке 20 минут при температуре 200 градусов.
Serve lasagna hot with a glass of dry red wine.
Подавайте лазанью горячей с бокалом красного сухого вина.