Place the water in the refrigerator to cool for 30 minutes. Wash and dry the mushrooms, parsley, and cilantro. Peel the onion. Cut the mushrooms and onions into small cubes, chop the parsley and cilantro.
Поставьте воду охлаждаться в холодильник на 30 минут. Помойте и просушите грибы, петрушку, кинзу. Очистите лук от кожуры. Нарежьте грибы и лук небольшими кубиками, измельчите петрушку и кинзу.
Knead the dough. Sift the flour into a deep container, add salt, stir. Add cooled water in a thin stream and thoroughly knead the dough until smooth. Leave the dough for 30 minutes at room temperature.
Замесите тесто. Просейте муку в глубокую емкость, добавьте соль, перемешайте. Добавляя тонкой струйкой охлажденную воду, тщательно вымешивайте тесто до однородной массы. Оставьте тесто на 30 минут при комнатной температуре.
Prepare the filling. Heat 2 tsp. vegetable oil, add mushrooms, salt. Fry over medium heat for 10 minutes, stirring occasionally, until the liquid has evaporated. Separately, fry the onion in vegetable oil until golden brown. Mix fried mushrooms and onions, chopped parsley and cilantro. Add adjika and stir.
Приготовьте начинку. Разогрейте 2 ч.л. растительного масла, добавьте грибы, соль. Обжаривайте на среднем огне в течение 10 минут, периодически помешивая, до испарения жидкости. Отдельно обжарьте в растительном масле лук до золотистого цвета. Смешайте обжаренные грибы и лук, измельченную петрушку и кинзу. Добавьте аджику и перемешайте.
Form khinkali. Place the dough on a floured surface and roll out with a rolling pin until it is as thin as possible. Cut the dough into circles with a diameter of about 15 cm. It is most convenient to do this using a glass with thin edges. Place 1 tbsp in the center of each piece. fillings. Gather the edges of the circle with an accordion. Pinch the gathered edges tightly to create a ponytail. Cut off the top of the ponytail with a knife.
Сформируйте хинкали. Положите тесто на обсыпанную мукой поверхность, раскатайте скалкой, чтобы получился максимально тонкий слой. Нарежьте тесто кругами диаметром около 15 см. Удобнее всего делать это, используя бокал с тонкими краями. В центр каждой заготовки положите 1 ст.л. начинки. Соберите края круга гармошкой. Крепко сожмите собранные края, чтобы получился хвостик. Верх хвостика отрежьте ножом.
Boil the khinkali. Bring 2 liters to a boil. water, add 1 tbsp. salt, place the khinkali into the pan. Boil, stirring occasionally, for 10-12 minutes. Or cook khinkali in a double boiler.
Отварите хинкали. Доведите до кипения 2 л. воды, добавьте 1 ст.л. соли, опустите в кастрюлю хинкали. Отваривайте, периодически помешивая, в течение 10-12 минут. Или сварите хинкали в пароварке.
Traditionally, the dish is served sprinkled with ground black pepper, without cutlery - khinkali is eaten with your hands.
Традиционно блюдо подают к столу, обсыпав черным молотым перцем, без столовых приборов — хинкали едят руками.