Japanese ramen soup is very popular not only in its historical homeland, but also in other countries. In the classic version, it consists of noodles in broth with the addition of fish, meat, mushrooms, beans, vegetables and seafood. Wheat noodles take up most of the plate. In addition to the standard ingredients like flour, water and salt, it contains kansui, a special alkaline mineral water that gives the noodles a yellowish tint, a firm consistency and a salty taste.
Рамен — японский суп, пользующийся большой популярностью не только в родине, но и за её пределами. В классическом варианте он представляет собой лапшу в наваристом бульоне с добавлением рыбы, мяса, грибов, бобов, овощей и морепродуктов. Основную часть тарелки занимает пшеничная лапша. Помимо обычных ингредиентов — муки, воды и соли — в её состав входит кансуй — особая щелочная минеральная вода, которая придаёт лапше желтоватый оттенок, твердуют текстуру и солоноватый вкус.
Steps / Шаги:
Thaw the pork in the refrigerator for 10 hours, rinse thoroughly, and cut into small portions. Wash and peel the ginger. Wash and dry green onions, cilantro and dill.
Свинину разморозьте в холодильнике в течение 10 часов, тщательно промойте, разделайте на небольшие порционные куски. Имбирь помойте и почистите. Зеленый лук, кинзу и укроп помойте и обсушите.
Cook the broth. Place the pork pieces in a saucepan, cover with water and cook for 1 hour, skimming off the foam if necessary. Strain the broth and add salt.
Сварите бульон. Куски свинины сложите в кастрюлю, залейте водой и варите в течение 1 часа, при необходимости снимая пену. Бульон процедите, посолите.
Finish the broth. Place a piece of ginger and cinnamon on the bottom of the pan, and pieces of boiled pork on top. Pour in the broth and bring to a boil. Add sugar and soy sauce. Cook pork for 30 minutes.
Доварите бульон. На дно кастрюли положите кусок имбиря и корицу, сверху — куски отварной свинины. Налейте бульон, доведите до кипения. Добавьте сахар и соевый соус. Варите свинину 30 минут.
Prepare the ramen. Boil the noodles for 5 minutes, drain in a colander. Divide noodles among plates. Add a portion of meat to each plate and fill with broth.
Приготовьте рамен. Отварите лапшу в течение 5 минут, откиньте на дуршлаг. Разложите лапшу по тарелкам. Добавьте в каждую тарелку порцию мяса и залейте бульоном.
Finely chop the cilantro, green onions and dill and mix. Serve classic ramen garnished with fresh herbs.
Кинзу, зеленый лук и укроп мелко покрошите, перемешайте. Подавайте классический рамен, украсив его свежей зеленью.