Peel the onion and garlic and chop them finely. Wash the basil and separate the leaves from the stem.
Почистите лук и чеснок, мелко их порубите. Базилик помойте и отделите листики от стебля.
Cook the pasta. Place the pan over high heat, bring to a boil, add salt, add the pasta and cook for 10-12 minutes, then drain the water from the pan, leaving 2-3 tbsp. l. for the sauce.
Сварите пасту. Поставьте кастрюлю на сильный огонь, доведите до кипения, посолите, положите пасту и варите в течение 10-12 минут, после чего слейте из кастрюли воду, оставив 2-3 ст. л. для соуса.
Fry the vegetables. Heat olive oil in a frying pan over medium heat, then add onion, garlic and fry until golden brown.
Обжарьте овощи. Разогрейте на сковороде оливковое масло на среднем огне, затем выложите лук, чеснок и обжаривайте до золотистого цвета.
Prepare the sauce. Place tomato paste in a frying pan, pour in the water remaining after cooking the spaghetti, add salt, pepper, Italian herbs, stir and reduce heat. Bring the sauce to a boil and keep on fire for 2 minutes, stirring constantly. Place the spaghetti in the pan with the sauce and mix thoroughly.
Приготовьте соус. Положите в сковороду томатную пасту, влейте воду, оставшуюся после варки спагетти, добавьте соль, перец, итальянские травы, перемешайте и уменьшите огонь. Доведите соус до кипения и подержите на огне 2 минуты, постоянно помешивая. Выложите спагетти в сковороду к соусу и тщательно перемешайте.
Serve the finished dish in wide, deep plates, garnishing the top of the pasta with a couple of fresh basil leaves.
Готовое блюдо подавайте в широких глубоких тарелках, украсив верхушку пасты парой листочков свежего базилика.