Wash the tomatoes and cut into 4 parts. Wash the sweet pepper, remove seeds and cut into 4-5 pieces - larger than for salad. Wash the garlic clove and cut into thin slices. Wash the parsley, dry it and separate the leaves from the stem. Preheat the oven to 180 degrees and prepare a baking dish with high sides.
Помидоры помойте и разрежьте на 4 части. Сладкий перец вымойте, очистите от семян и порежьте на 4-5 частей — крупнее, чем для салата. Зубчик чеснока помойте и нарежьте тонкими пластинками. Петрушку промойте, обсушите и отделите листочки от стебля. Разогрейте духовку до 180 градусов и приготовьте форму для запекания с высокими бортами.
Bake the feta. Pour olive oil into the bottom of the pan and place the garlic cloves. Place chopped tomatoes and sweet pepper slices on top. Divide the feta into 2-3 pieces and place on top of the vegetables. Sprinkle everything with black pepper and Provençal herbs. Preheat the oven to 180 degrees and bake for about 30 minutes.
Запеките фету. Налейте на дно формы оливковое масло и выложите пластинки чеснока. Поверх разложите нарезанные помидоры и кусочки сладкого перца. Фету разделите на 2-3 куска и разложите поверх овощей. Посыпьте все черным перцем и прованскими травами. Разогрейте духовку до 180 градусов и запекайте около 30 минут.
Cook the spaghetti. Place a pan of water on the fire, wait until it boils, add salt and add spaghetti. Cook for about 6-7 minutes, then drain in a colander. 2-3 tbsp. l. Save liquid for sauce.
Сварите спагетти. Кастрюлю с водой поставьте на огонь, дождитесь закипания, посолите и выложите спагетти. Варите около 6-7 минут, затем откиньте на дуршлаг. 2-3 ст. л. жидкости сохраните для соуса.
Combine the ingredients. Remove the pan from the oven, mash the baked feta and tomatoes and mix well. Place the hot spaghetti into the sauce, add the remaining cooking liquid and stir.
Соедините ингредиенты. Достаньте форму из духовки, разомните запеченную фету и помидоры, хорошо перемешайте. Горячие спагетти переложите в соус, добавьте жидкость, оставшуюся после варки, и перемешайте.
Before serving, garnish the spaghetti with parsley leaves.
Перед подачей украсьте спагетти листиками петрушки.