Peel the garlic and pass through a press. Wash the chili pepper, remove seeds and cut into slices. Wash and dry the parsley. Finely chop the greens for the sauce and separate the leaves from the sprig for serving. Advice: it is better to carry out all manipulations with chili peppers with gloves.
Чеснок почистите и пропустите через пресс. Перец чили помойте, очистите от семян и порежьте кружочками. Петрушку помойте и обсушите. Зелень для соуса мелко порежьте, от веточки для подачи отделите листочки. Совет: все манипуляции с перцем чили лучше проводить в перчатках.
Boil the spaghetti. Boil salted water in a large saucepan. Boil the spaghetti for 7 minutes until tender. Drain the water.
Отварите спагетти. Вскипятите подсоленную воду в большой кастрюле. Отварите спагетти в течение 7 минут до состояния "на зубок". Слейте воду.
Prepare the sauce. Heat vegetable oil in a deep saucepan, add garlic, black pepper and chili pepper. Fry for 2 minutes.
Приготовьте соус. В глубоком сотейнике разогрейте растительное масло, выложите чеснок, черный перец и перец чили. Обжаривайте 2 минуты.
Bring the dish to readiness. Combine spaghetti with sauce, add parsley. Mix well, cover and leave on low heat for 3 minutes.
Доведите блюдо до готовности. Соедините спагетти с соусом, добавьте петрушку. Хорошо перемешайте, накройте крышкой и оставьте на слабом огне на 3 минуты.
Grate Parmesan on a fine grater. Serve spaghetti with garlic sauce, sprinkle with grated Parmesan and garnish with a parsley leaf.
Пармезан натрите на мелкой терке. Подавайте спагетти с чесночным соусом, посыпав тертым пармезаном и украсив листочком петрушки.