Recipes / Spaghetti with sour cream Спагетти со сметаной
The main secret of Italian pasta is the flour that is used to prepare it. Durum wheat flour contains vitamins, minerals, amino acids, protein, complex carbohydrates, fiber, and at the same time contains less starch than soft wheat varieties. And spaghetti is the heritage of all humanity. Celebrities adore them, astronauts dream about them, they are on the menu of athletes, soldiers and supermodels, and even politicians argue over them. No one remains indifferent to spaghetti.
Главный секрет итальянской пасты кроется в муке, из которой ее готовят. Мука твердых сортов пшеницы богата витаминами, минералами, аминокислотами, белком, сложными углеводами и клетчаткой, при этом в ней меньше крахмала по сравнению с мукой мягких сортов. А сами спагетти — достояние всего человечества. Их обожают звезды, о них мечтают космонавты, они входят в меню спортсменов, солдат и моделей, из-за них спорят политики. Никто не остается равнодушным к спагетти.
Steps / Шаги:
Peel and wash the garlic. Grate the cheese for the sauce on a medium grater.
Чеснок почистите и помойте. Сыр для соуса натрите на средней терке.
Cook the spaghetti. In a large saucepan, bring salted water to a boil. Boil spaghetti for 8 minutes, drain.
Сварите спагетти. В большой кастрюле доведите подсоленную воду до кипения. Отварите спагетти в течение 8 минут, слейте воду.
Prepare sour cream sauce. Melt butter in a heated frying pan. Cut each clove of garlic in half and fry for 2 minutes over medium heat. Remove the garlic. Reduce heat to low. Add sour cream to the butter, spread it over the pan with a spatula, and let it heat up.
Приготовьте сметанный соус. Растопите на разогретой сковороде сливочное масло. Каждый зубчик чеснока разрежьте пополам, обжарьте в течение 2 минут на среднем огне. Уберите чеснок. Уменьшите нагрев до минимального. Добавьте к маслу сметану, распределите лопаткой по сковороде, дайте ей нагреться.
Bring the pasta to readiness. Add grated cheese to sour cream, mix well. Add dried basil and simmer for 3 minutes over low heat. When the cheese has melted, add the spaghetti to the sauce and mix thoroughly. Let the finished dish sit under the lid for 2 minutes.
Доведите пасту до готовности. Добавьте тертый сыр к сметане, хорошо перемешайте. Положите сушеный базилик и тушите 3 минуты на слабом огне. Когда сыр расплавится, выложите спагетти к соусу, тщательно перемешайте. Дайте готовому блюду настояться под крышкой 2 минуты.
Grate the cheese on a fine grater. Serve spaghetti with sour cream, sprinkled with grated cheese.
Натрите на мелкой терке сыр. Подавайте спагетти со сметаной, посыпав тертым сыром.