Thaw frozen squid in the refrigerator for 2 hours. Wash, remove films and cut into rings. Wash the tomatoes, remove the stems, pour boiling water over them and remove the peel. Cut the tomatoes into small cubes. Peel the garlic. Wash and dry the parsley.
Замороженные кальмары разморозьте в холодильнике в течение 2 часов. Промойте, удалите пленки и нарежьте кольцами. Помидоры помойте, удалите плодоножки, обдайте кипятком и удалите кожуру. Нарежьте помидоры маленькими кубиками. Чеснок почистите. Петрушку помойте и обсушите.
Boil the spaghetti. Heat water in a large saucepan until boiling and add salt. Cook the spaghetti until lightly cooked for 8 minutes. Drain the water.
Отварите спагетти. Нагрейте воду в большой кастрюле до кипения, посолите. Сварите спагетти до состояния "на зубок" в течение 8 минут. Слейте воду.
Prepare the squid. Heat vegetable oil in a saucepan. Press the garlic with the flat side of a knife and add to the oil. Sauté for 2 minutes and remove the garlic. Place the chopped squid in a saucepan and fry over medium heat for 3 minutes. Reduce heat level to minimum.
Приготовьте кальмары. В сотейнике нагрейте растительное масло. Чеснок придавите плоской стороной ножа, добавьте в масло. Пассеруйте 2 минуты и уберите чеснок. Положите в сотейник нарезанные кальмары, обжаривайте на среднем огне 3 минуты. Уменьшите уровень нагрева до минимального.
Make the sauce. Place the squid in a wide frying pan. Add salt, tomato paste, Provençal herbs and simmer for 2 minutes. Place the tomatoes in a saucepan with the squid. Roll a piece of butter in flour, add to the saucepan, mix well and cook until the sauce thickens a little.
Сделайте соус. Переложите кальмары в широкую сковороду. Добавьте соль, томатную пасту, прованские травы и тушите 2 минуты. Помидоры выложите в сотейник к кальмарам. Кусочек сливочного масла обваляйте в муке, добавьте в сотейник, хорошо перемешайте и варите, пока соус немного не загустеет.
Mix the sauce with the pasta. Add spaghetti to the sauce, mix thoroughly. Leave the finished dish covered for 2 minutes.
Смешайте соус с пастой. Добавьте спагетти к соусу, тщательно перемешайте. Оставьте готовое блюдо под крышкой настаиваться 2 минуты.
Finely chop the parsley. Serve spaghetti with squid, sprinkled with parsley.
Петрушку мелко покрошите. Подавайте спагетти с кальмаром, посыпав зеленью петрушки.