Wash the spinach leaves, soak for 2-3 hours in cold water, then squeeze. Prepare a chopper or blender.
Листья шпината вымойте, замочите на 2-3 часа в холодной воде, затем отожмите. Приготовьте измельчитель или блендер.
Cook the spinach. Place the spinach leaves in a pan of boiling water and boil for 1-2 minutes. Then rinse with cold water, squeeze, cut into strips.
Приготовьте шпинат. Листья шпината выложите в кастрюлю с кипящей водой, отварите в течение 1-2 минут. Затем обдайте холодной водой, отожмите, нарежьте полосками.
Prepare spaghetti sauce. Place the spinach in the chopper, pour in 0.5 cups of cream, and beat until smooth. Heat a frying pan, add butter, melt. Add flour, stir so that there are no lumps, fry for 2-3 minutes.
Приготовьте соус для спагетти. В измельчитель выложите шпинат, влейте 0,5 стакана сливок, взбейте до однородности. Разогрейте сковороду, положите масло, растопите. Добавьте муку, перемешайте, чтобы не было комочков, обжарьте 2-3 минуты.
Add spinach and spices. Add spinach mixture, nutmeg, Mediterranean herbs, and salt. Simmer for 5-7 minutes over medium heat, stirring occasionally. There is no need to cover with a lid. Wait until it thickens slightly and turn off the heat.
Добавьте шпинат и пряности. Добавьте шпинатную смесь, мускатный орех, средиземноморские травы, посолите. Тушите 5-7 минут на огне средней мощности, периодически помешивая. Крышкой накрывать не нужно. Дождитесь легкого загустения и выключите огонь.
While the sauce is preparing, make the spaghetti. Boil the spaghetti in plenty of salted water for about 7-9 minutes. The exact cooking time is indicated on the package. Place in a colander and allow the liquid to drain.
Пока готовится соус, займитесь спагетти. Отварите спагетти в большом количестве подсоленной воды приблизительно 7-9 минут. Точное время варки указано на упаковке. Откиньте на дуршлаг, дайте стечь жидкости.
Combine spaghetti with sauce. Place spaghetti in a deep container, add sauce, mix thoroughly.
Соедините спагетти с соусом. Спагетти выложите в глубокую емкость, добавьте соус, тщательно перемешайте.
Serve spaghetti with spinach on wide serving plates; sprinkle grated Parmesan cheese on top.
Спагетти со шпинатом подавайте на широких порционных тарелках, сверху присыпьте порцию тертым пармезаном.