Rinse the tomatoes under cold water and cut in half. Peel the garlic and pass through a press. Cut the olives into rings. Wash the basil and separate the leaves from the stem. Take a baking dish and pan, prepare a spatula.
Помидоры промойте под холодной водой и разрежьте пополам. Чеснок очистите от шелухи и пропустите через пресс. Маслины нарежьте колечками. Базилик вымойте и отделите листья от стебля. Возьмите форму для запекания и кастрюлю, приготовьте лопатку.
Bake cheese with tomatoes. Place feta and cherry tomatoes into the pan. Place chopped garlic on top, add pepper and pour in olive oil. Preheat the oven to 200 degrees and place the pan there for 25 minutes.
Запеките сыр с помидорами. В форму выложите фету и помидоры черри. Сверху положите измельченный чеснок, засыпьте перец и влейте оливковое масло. Духовку разогрейте до 200 градусов и поставьте туда форму на 25 минут.
Boil the spaghetti. Pour a little more than half of the water into a wide saucepan, bring it to a boil, add salt and place the pasta in the water. Cook pasta 2 minutes less than package directions. Then remove the spaghetti from the heat and drain the water.
Отварите спагетти. Налейте в широкую кастрюлю чуть больше половины воды, доведите ее до кипения, посолите и опустите в воду пасту. Варите пасту на 2 минуты меньше, чем указано в инструкции на упаковке. Затем снимите спагетти с огня и слейте воду.
Mix spaghetti with feta cheese. Remove the pan from the oven, mash the cheese and tomatoes with a spatula until smooth. Place the prepared spaghetti into the resulting mixture, add the olive rings and mix thoroughly.
Смешайте спагетти с сыром фета. Достаньте форму из духовки, разомните сыр и помидоры лопаткой до однородной массы. В получившуюся смесь выложите готовые спагетти, добавьте колечки маслин и тщательно перемешайте.
Divide the spaghetti into serving bowls. Before serving, garnish plates with basil leaves.
Разложите спагетти по порционным тарелкам. Перед подачей украсьте тарелки листьями базилика.