Peel the onion and garlic, wash and finely chop. Grate Parmesan. Wash and dry the basil. Preheat the oven to 180 degrees. Prepare a rectangular pan and grease it with oil.
Лук и чеснок почистите, помойте и мелко нарежьте. Пармезан натрите на терке. Базилик помойте и обсушите. Духовку разогрейте до 180 градусов. Приготовьте прямоугольную форму и смажьте ее маслом.
Make tomato sauce. Pour tomato juice into a saucepan and put on fire. Bring to a boil and simmer until thickened, 10 to 15 minutes. Add dried basil, stir and remove from heat.
Сделайте томатный соус. Томатный сок налейте в сотейник и поставьте на огонь. Доведите до кипения и выпаривайте, пока не загустеет, 10-15 минут. Добавьте сушеный базилик, перемешайте и снимите с огня.
Prepare the filling. Place the frying pan over medium heat, add vegetable oil, add chopped onion and fry until soft. Then add the ground beef and stir. Simmer with the lid closed for 3-5 minutes, then add chopped garlic, salt and pepper. Stir, simmer for another 2 minutes and turn off the heat.
Приготовьте начинку. Сковороду поставьте на средний огонь, влейте растительное масло, выложите нарезанный лук и обжарьте до мягкости. Затем добавьте говяжий фарш и перемешайте. Потушите под закрытой крышкой 3-5 минут, затем добавьте нарезанный чеснок, соль и перец. Перемешайте, потомите еще 2 минуты и выключите огонь.
Assemble the lasagna. Place lasagna sheets in the pan, brush them evenly with tomato sauce, and top with a layer of minced meat and grated cheese. Alternate foods until you run out. Sprinkle the last layer with cheese and pour in the remaining tomato sauce. Place the lasagna in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes.
Соберите лазанью. Выложите в форму листы лазаньи, равномерно смажьте их томатным соусом, сверху выложите слой мясного фарша и тертого сыра. Чередуйте продукты, пока они не закончатся. Последний слой посыпьте сыром и залейте оставшимся томатным соусом. Поставьте лазанью в разогретую до 180 градусов духовку на 30 минут.
Cool the finished lasagna a little, cut into portions and serve. Before serving, garnish the lasagna with a sprig of basil.
Готовую лазанью немного остудите, нарежьте на порционные кусочки и подавайте к столу. Перед подачей украсьте лазанью веточкой базилика.