Peel the leek, wash and finely chop. Peel the carrots, wash and grate on a coarse grater. Peel the sweet peppers, rinse and cut into cubes. Wash the garlic, peel it and pass through a press. Grate the cheese on a fine grater. Wash the cilantro, dry and chop.
Лук порей почистите, помойте и мелко нарежьте. Очистите морковь, помойте и натрите на крупной терке. Сладкий перец очистите от семян, ополосните и нарежьте кубиками. Чеснок помойте, почистите и пропустите через пресс. Сыр натрите на мелкой терке. Кинзу промойте, обсушите и нашинкуйте.
Fry the vegetables. Heat a frying pan with a small amount of sunflower oil and add onions, carrots and peppers to it. Fry over medium heat, stirring with a spatula, until the vegetables are soft.
Пожарьте овощи. Разогрейте сковороду с небольшим количеством подсолнечного масла и выложите в нее лук, морковь и перец. Обжаривайте на среднем огне, помешивая лопаткой, до мягкости овощей.
Prepare minced chicken. Add minced chicken to the pan with the vegetables. Mix well and continue frying until the meat changes color. Add tomato pulp, garlic, black pepper, paprika, salt and stir. Close the lid and simmer the minced meat with vegetables for about 10 minutes.
Приготовьте куриный фарш. В сковороду к овощам добавьте куриный фарш. Хорошо перемешайте и продолжайте жарить до изменения цвета мяса. Добавьте мякоть томата, чеснок, черный перец, паприку, соль и перемешайте. Закройте крышку и тушите фарш с овощами около 10 минут.
Cook the sauce. Melt butter in a saucepan, add flour, stir and cook for 2-3 minutes. Pour in the milk in a thin stream, stirring constantly and breaking up any lumps. Wait for the sauce to boil, reduce heat and simmer until the sauce becomes thick. Add salt, nutmeg, stir and turn off the heat.
Сварите соус. Растопите в сотейнике сливочное масло, засыпьте муку, перемешайте и готовьте 2-3 минуты. Влейте тонкой струей молоко, постоянно помешивая и разбивая комочки. Дождитесь, пока соус закипит, убавьте огонь и варите, пока соус не станет густым. Положите соль, мускатный орех, размешайте и выключите огонь.
Assemble the lasagna. Spoon some sauce into the bottom of the baking dish and spread over the entire surface, then place a layer of lasagne sheets in a row. Spread a layer of minced chicken on top, pour in the sauce, sprinkle with grated cheese and cover with lasagne sheets. Repeat layers until you run out of ingredients. The last layers are sheets of dough, sauce and cheese. Place the lasagna pan in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes.
Соберите лазанью. На дно формы для запекания выложите немного соуса и распределите по всей поверхности, затем в ряд выложите слой листов лазаньи. Сверху распределите слой куриного фарша, залейте соусом, посыпьте тертым сыром и накройте листами лазаньи. Слои повторяйте, пока продукты не закончатся. Последние слои — листы теста, соус и сыр. Форму с лазаньей поместите в разогретую до 180 градусов духовку на 30 минут.
Cut the lasagna into portions and sprinkle with finely chopped cilantro.
Нарежьте лазанью на порционные куски и посыпьте мелко нарезанной кинзой.