Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Lasagna in foil Лазанья в фольге

Лазанья в фольге Lasagna in foil

Lasagna first appeared in northern Italy back in the 13th century. It is curious that in those years tomatoes were not yet known to Europeans, which means that they were not used in the first lasagna recipes. Now it is difficult to imagine lasagna without tomatoes or tomato paste, but even more difficult - without a baking dish, because at first lasagna was the name given to the container in which everything was prepared. If you don’t have a suitable form, but want to eat lasagna, this recipe will help you prepare an Italian dish in foil.


Лазанья впервые появилась на северо‑востоке Италии в XIII веке. Интересно, что тогда европейцам ещё не были известны помидоры, значит первые варианты лазаньи обходились без них. Сегодня трудно представить лазанью без помидоров или томатной пасты, но ещё сложнее — без формы для запекания, ведь изначально именно форма называла блюдо, в которой всё готовилось. Если подходящей форму найти не удаётся, а хочется насладиться лазаньей, этот рецепт подскажет, как приготовить итальянское блюдо в фольге.


Steps / Шаги:

  1. Pour boiling water over the lasagna sheets and dry on a clean towel. Wash the onion, peel and finely chop. Grate the cheese on a fine or medium grater. Wash and finely chop fresh dill. Wash the rosemary sprigs to serve. Preheat the oven to 190 degrees, prepare a baking sheet and cooking foil.
    Обдайте листы лазаньи кипятком и обсушите на чистом полотенце. Лук помойте, очистите от шелухи и мелко нашинкуйте. Натрите сыр на мелкой или средней терке. Помойте и мелко нарежьте свежий укроп. Вымойте веточки розмарина для подачи. Разогрейте духовку до 190 градусов, приготовьте противень и кулинарную фольгу.
  2. Prepare the minced meat. Heat the olive oil in a frying pan, fry the onion until golden brown, then add the minced meat, salt and pepper to taste and continue frying until the minced meat lightens. Finally add tomato paste and stir.
    Подготовьте фарш. Разогрейте на сковороде оливковое масло, обжарьте лук до золотистого цвета, затем добавьте фарш, посолите, поперчите по вкусу и продолжайте обжаривать, пока фарш не посветлеет. В конце добавьте томатную пасту и размешайте.
  3. Make bechamel sauce. Melt the butter in a saucepan, add flour and stir until the mixture becomes homogeneous. Pour in the milk and cook until the sauce has the consistency of liquid sour cream.
    Сделайте соус бешамель. В сотейнике распустите сливочное масло, добавьте муку и размешивайте, пока масса не станет однородной. Влейте молоко и варите, пока соус не приобретет консистенцию жидкой сметаны.
  4. Form lasagna. Line a baking sheet with foil, grease the bottom of the foil with a small amount of sauce, lay out the lasagna sheets, then half the minced meat, pour half the sauce, sprinkle with half the cheese. Repeat layer. Finally, sprinkle fresh dill on top. Lift up the sides of the foil to form a lasagna. Place the baking sheet in the oven and bake for 30-35 minutes at 190 degrees until a crust forms.
    Сформируйте лазанью. Застелите противень фольгой, дно фольги смажьте небольшим количеством соуса, выложите листы лазаньи, затем половину фарша, залейте половиной соуса, посыпьте половиной сыра. Повторите слой. В конце посыпьте сверху свежим укропом. Поднимите бока фольги по форме лазаньи. Поставьте противень в духовку и запекайте 30-35 минут при 190 градусах до образования корочки.
  5. For a stylish and minimalistic serving, lasagna cut into portions and placed on plates can be garnished with a sprig of fresh rosemary - it will not only highlight the taste of the lasagna, but also give it a bright aroma.
    Для стильной и минималистичной подачи разрезанную на порции и разложенную по тарелкам лазанью можно украсить веточкой свежего розмарина — он не только оттенит вкус лазаньи, но и придаст ей яркий аромат.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому