Wash the champignons and chop finely. Peel the onion and garlic and chop finely. Preheat the oven to 200 degrees. Grate the cheese for lasagna on a medium grater, and the parmesan cheese for decoration on a fine grater.
Помойте шампиньоны и мелко нарежьте. Лук и чеснок очистите от шелухи, мелко порубите. Разогрейте духовку до 200 градусов. Натрите сыр для лазаньи на средней терке, сыр пармезан для украшения — на мелкой.
Fry the minced meat. Heat olive oil in a frying pan, add onion, garlic and mushrooms. Fry over medium heat until soft, then add minced meat, salt, pepper mixture, tomato paste and simmer covered for 10-15 minutes.
Обжарьте фарш. Нагрейте на сковороде оливковое масло, выложите лук, чеснок и шампиньоны. Обжарьте на среднем огне до мягкости, затем добавьте фарш, соль, смесь перцев, томатную пасту и тушите под крышкой 10-15 минут.
Cook the spaghetti. Bring salted water to a boil and cook spaghetti for 1-2 minutes.
Сварите спагетти. Доведите подсоленную воду до кипения и отварите спагетти 1-2 минуты.
Prepare the sauce. Pour flour into a saucepan, fry lightly and add butter. When the butter has melted and the mass becomes homogeneous, pour in the milk little by little, stirring thoroughly each time. Cook the sauce until the consistency begins to resemble liquid sour cream.
Приготовьте соус. В сотейник насыпьте муку, слегка обжарьте и добавьте сливочное масло. Когда масло растает и масса станет однородной, влейте молоко по частям, каждый раз тщательно помешивая. Варите соус, пока по консистенции он не начнет напоминать жидкую сметану.
Assemble the lasagna. Grease the bottom of a baking dish with sauce, place one layer of spaghetti, then the minced meat. Then again a layer of spaghetti and a layer of minced meat. Repeat until the mince is gone. Pour sauce over the last layer of minced meat and sprinkle with cheese. Bake lasagna at 200 degrees for 30 minutes.
Соберите лазанью. Смажьте дно формы для запекания соусом, выложите один слой спагетти, далее фарш. Затем снова слой спагетти и слой фарша. Повторяйте, пока не закончится фарш. Последний слой фарша полейте соусом и посыпьте сыром. Запекайте лазанью при 200 градусах 30 минут.
The finished lasagna can be decorated in the Italian style with grated parmesan - in Italy they decorate not only pasta, but also other dishes.
Готовую лазанью можно украсить в итальянском стиле тертым пармезаном — им в Италии украшают не только пасту, но и другие блюда.