Wash the vegetables. Make cuts in the center of the tomatoes for the filling, pour boiling water over them and remove the skin. Peel the carrots and onions. Thaw the dough half an hour before cooking. Make a salad of cucumbers, tomatoes and basil with olive oil. Prepare a rectangular pan and grease the bottom with sunflower oil.
Помойте овощи. На помидорах для начинки по центру сделайте надрезы, обдайте их кипятком и снимите шкурку. Морковь и лук почистите. Тесто разморозьте за полчаса до приготовления. Сделайте салат из огурцов, помидоров и базилика с оливковым маслом. Приготовьте прямоугольную форму и смажьте дно подсолнечным маслом.
Prepare the meat filling. Finely chop the onion and fry it in butter until golden brown. Chop the carrots into thin slices, add to the onion and continue frying. Salt and pepper the minced meat and place in a frying pan. Mix everything and fry for 10 minutes. Pass the tomatoes through a meat grinder or chop in a blender, add them to the minced meat. Simmer the filling until the liquid from the tomatoes has evaporated by half. Turn off the heat and leave the filling to cool.
Приготовьте мясную начинку. Лук мелко нарежьте и обжарьте его на сливочном масле до золотистого цвета. Морковь нашинкуйте тонкими слайсами, добавьте к луку и продолжайте жарить. Фарш посолите, поперчите и выложите на сковороду. Все перемешайте и обжаривайте 10 минут. Томаты пропустите через мясорубку или измельчите в блендере, добавьте их к фаршу. Тушите начинку, пока жидкость от томатов не выпарится наполовину. Выключите огонь и оставьте начинку остужаться.
Make the sauce. Break an egg into a bowl and add sour cream to it. Grate the cheese, reserving 1/3 for sprinkling. Pour the rest of the cheese into the egg and sour cream, mix everything.
Сделайте соус. В миску разбейте яйцо и выложите к нему сметану. Потрите сыр на терке, отложив 1/3 часть для посыпки. Остальной сыр высыпьте к яйцу и сметане, все перемешайте.
Assemble the lasagna. Cut the dough so that you get 4-5 sheets according to the size of the mold. Place the first sheet in the mold and place the minced meat filling on it. Sprinkle with cheese and cover with another sheet of dough. Also spread the filling and cheese over it. Repeat layers until the last sheet - brush it with the egg-sour cream mixture and sprinkle with the remaining cheese. Preheat the oven to 180 degrees and cook the lasagna for 40 minutes.
Соберите лазанью. Тесто разрежьте так, чтобы получилось 4-5 листов по размеру формы. Выложите в форму первый лист, положите на него начинку из фарша. Посыпьте сыром и накройте другим листом теста. Также распределите по нему начинку и сыр. Повторяйте слои до последнего листа — смажьте его яично-сметанной смесью и посыпьте оставшимся сыром. Разогрейте духовку до 180 градусов и готовьте лазанью 40 минут.
Lasagna is a main dish that can be served with a salad of fresh vegetables and herbs.
Лазанья — это основное блюдо, которое можно подать с салатом из свежих овощей и зелени.