Wash the tomatoes and oregano. Peel the onion. Grate the cheese. Cut the ham into strips. Boil the lasagna sheets individually in boiling salted water for 1-2 minutes, cool them in cold water. Dry the lasagna sheets on a towel. Prepare a baking dish.
Помидоры и орегано помойте. Лук очистите от шелухи. Сыр натрите на терке. Ветчину порежьте соломкой. Отварите листы лазаньи по отдельности в кипящей подсоленной воде 1-2 минуты, остудите их в холодной воде. Обсушите листы лазаньи на полотенце. Подготовьте форму для запекания.
Prepare the filling. Heat olive oil in a frying pan, cut the onion into small cubes and fry for about 6 minutes until translucent. Cut the tomatoes into slices and add them to the onion. Simmer the vegetables, stirring until the mixture thickens, add salt and pepper.
Приготовьте начинку. Разогрейте на сковороде оливковое масло, порежьте лук мелкими кубиками и обжарьте около 6 минут до полупрозрачности. Помидоры нарежьте дольками и добавьте их к луку. Тушите овощи, помешивая, пока смесь не загустеет, посолите и поперчите.
Make bechamel sauce. Melt the butter in a saucepan, add flour to it and lightly fry. Pour milk in a thin stream and mix everything. Simmer the sauce over low heat until thickened. Add salt, pepper and nutmeg. Over medium heat, bring the sauce to a boil, then reduce the heat and continue to cook for another 7 minutes, stirring constantly.
Сделайте соус бешамель. Сливочное масло растопите в кастрюле, добавьте к нему муку и слегка обжарьте. Влейте тонкой струйкой молоко и все перемешайте. Варите соус на медленном огне до загустения. Добавьте соль, перец и мускатный орех. На среднем огне доведите соус до кипения, затем убавьте огонь и продолжайте его варить еще 7 минут, постоянно помешивая.
Place lasagna in pan. Brush the bechamel sauce onto the bottom of the baking dish. Place lasagna sheets and spoon the tomatoes and onions over them. Place ham on top. Sprinkle everything with hard cheese and pour sauce over it. Repeat these steps several times until you have added the last sheet of lasagne. Pour the remaining bechamel sauce over it. Place the dish with the dish in an oven preheated to 180 degrees and bake for 40 minutes.
Выложите лазанью в форму. Смажьте соусом бешамель дно формы для запекания. Положите листы лазаньи и ложкой по ним распределите помидоры с луком. Сверху разложите ветчину. Посыпьте все твердым сыром и залейте соусом. Повторите эти действия несколько раз, пока не положите последний лист лазаньи. Полейте его оставшимся соусом бешамель. Поставьте форму с блюдом в разогретую до 180 градусов духовку и выпекайте 40 минут.
Lasagna goes well with light salads. For example, you can chop the tomatoes, tear the oregano leaves and add pieces of mozzarella. Season everything with olive oil.
Лазанья отлично сочетается с легкими салатами. Например, можно нарезать помидоры, порвать листья орегано и добавить кусочки моцареллы. Все заправить оливковым маслом.