Wash and dry the broccoli. Grate the hard cheese. Cut the mozzarella into pieces. Wash lettuce leaves to serve. Boil the lasagna sheets in boiling salted water for about 3-4 minutes. Preheat the oven to 180 degrees in advance. Tip: the sheets will not stick to each other during cooking if you add 1 tbsp to the water. l. vegetable oil.
Брокколи промойте и обсушите. Твердый сыр натрите на терке. Моцареллу нарежьте кусочками. Помойте листья салата для подачи. Листы лазаньи отварите в кипящей подсоленной воде около 3-4 минут. Заранее разогрейте духовку до 180 градусов. Совет: листы не будут прилипать друг к другу при варке, если добавить в воду 1 ст. л. растительного масла.
Prepare bechamel sauce. Melt the butter in a saucepan. Add flour to it and stir. Heat the milk and pour it into the butter. Mix everything again and make sure there are no lumps. Salt and pepper the mixture.
Приготовьте соус бешамель. В кастрюле растопите сливочное масло. Высыпьте к нему муку, перемешайте. Молоко подогрейте и влейте его к маслу. Снова все перемешайте и убедитесь, что нет комочков. Посолите и поперчите смесь.
Prepare the broccoli. Divide the broccoli into florets. Grind the dense base of the head of cabbage in a blender. Bring the water in which you cooked the lasagne sheets to a boil and cook the florets for 1 minute. Remove the pan from the heat and drain the water.
Подготовьте брокколи. Брокколи разделите на соцветия. Плотное основание кочана измельчите в блендере. Доведите воду, в которой готовили листы для лазаньи, до кипения и отварите соцветия в течение 1 минуты. Снимите кастрюлю с огня и слейте воду.
Assemble the lasagna. Grease the pan with oil and place 2 lasagne sheets on the bottom. Distribute the chopped broccoli mixture over them. Top with florets, grated cheese and chopped mozzarella. Pour the sauce over everything. Cover the filling with 2 other sheets and add broccoli, cheese and sauce again. Lay out the last 2 sheets of lasagna and sprinkle grated cheese on top. Drizzle evenly with remaining sauce. Place the lasagna in the oven and bake for 40 minutes until lightly browned.
Соберите лазанью. Смажьте форму маслом и выложите на дно 2 листа лазаньи. Распределите по ним измельченную массу брокколи. Сверху разложите соцветия, тертый сыр и нарезанную моцареллу. Полейте все соусом. Начинку накройте 2 другими листами и снова выложите брокколи, сыр и соус. Выложите последние 2 листа лазаньи и посыпьте сверху тертым сыром. Равномерно полейте остатками соуса. Поставьте лазанью в духовку и запекайте 40 минут, пока она не подрумянится.
Let the lasagna sit for 15-20 minutes after it comes out of the oven. It can then be cut into pieces and served on lettuce leaves.
Дайте лазанье постоять 15-20 минут после того, как ее вынут из духовки. Затем ее можно разрезать на кусочки и подать на листьях салата.