Prepare ingredients for potato lasagna. Peel the onion. Remove the skin from the potatoes and rinse the vegetable. Cut the potatoes into thin slices and chop the onion. Tip: For baking, it is better to choose potatoes with a high starch content, for salad - with a low starch content, for frying - with a medium one.
Подготовьте продукты для картофельной лазаньи. Лук почистите. С картофеля снимите кожуру, прополосните овощ. Нарежьте картофель тонкими кружочками, лук нашинкуйте. Совет: Для запекания лучше выбирать картофель с высоким содержанием крахмала, для салата — с низким, для жарки — со средним.
Make the filling. Pass the meat through a meat grinder, mix with salt and pepper.
Сделайте начинку. Мясо пропустите через мясорубку, смешайте с солью и перцем.
Make Béchamel. Melt the butter, add flour, stir. Fry for a minute. Slowly pour in the milk, using a spatula to continuously work in a circle to avoid any clumps forming. Add salt and pepper.
Сделайте Бешамель. Растопите сливочное масло, всыпьте муку, перемешайте. Жарьте в течение минуты. Медленно влейте молоко, непрерывно работая по кругу лопаткой, чтобы избежать образования сгустков. Добавьте соль и перец.
Prepare potato lasagna. Pour some oil into a deep pan and spread it over the entire surface with a brush. Add all the onions and half the potatoes. Pour in half the cream sauce and half the cheese. Then place the chicken. Cover the minced meat with potatoes and pour in the sauce. Bake at 180 degrees for about an hour. 5-7 minutes before the end, remove the pan, sprinkle with the remaining cheese and cook until the dish is covered with an appetizing crust.
Приготовьте лазанью из картофеля. В глубокую форму налейте немного масла, кисточкой распределите его по всей поверхности. Выложите весь лук и половину картошки. Влейте половину сливочного соуса и половину сыра. Затем разместите курицу. Закройте фарш картофелем, залейте соусом. Запекайте при 180 градусах около часа. За 5-7 минут до окончания достаньте форму, посыпьте оставшимся сыром и готовьте, пока блюдо не покроется аппетитной корочкой.
Cool the potato lasagna, garnish with parsley sprigs and serve.
Остудите картофельную лазанью, украсьте веточками петрушки и подайте к столу.